Kamer Genç yeni yasama yılını böyle açtı

CHP'li Kamer Genç, Genel Kurul'a elinde ki fenerle geldi.

Kamer Genç yeni yasama yılını böyle açtı
TBMM bugün 24. Dönem 3. yasama yılı için açıldı. Açılış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşması ile yapıldı.. Vekillerin masalarına birer kırmızı gül bırakıldı. CHP, iki tutuklu vekili Balbay ve Haberal için Meclis sıralarında iki masaya üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu birer buket çiçek bıraktı. Yeni yasama yılının açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Gül'ü CHP'li vekiller protesto etti. CHP'li Kamer Genç de Genel Kurula yine elinde fenerle geldi, Gül konuşmaya başladığında ise salonu terketti.

BALBAY VE HABERAL İÇİN ÇİÇEK

CHP, TBMM Genel Kurulu'nda tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal için parti sıralarında bir masa ve sandalye ayırdı. Masalara da üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu birer buket çiçek kondu.

KAMER GENÇ FENERLE GELDİ
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM'ye Deniz Feneri'ni protesto etmek için elinde fenerle geldi.

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan ve YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de yeni yasama yılının açılışı için TBMM Genel Kurulu'na geldi. Yeni yasama yılının açılışına büyükelçilerden yoğun katılım yaşandı.

ASKERLER TAM KADRO
Yeni yasama yılının açılışı için Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları tam kadro Meclis'e geldi.

İLK GELEN KILIÇDAROĞLU
TBMM Genel Kurulu'na ilk gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu'ndan hemen sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salondaki yerini aldı. Meclis'e son gelen lider Başbakan Erdoğan oldu.

TBMM'ye gelişinde, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam tarafından askeri törenle karşılanan Gül, tören kıtasını denetledikten sonra, Sağlam eşliğinde Şeref Kapısı'ndan Meclis Ana Binası'na geçti. Gül'ü burada TBMM Başkanı Cemil Çiçek karşıladı.

CHP'LİLERDEN GÜL'E PROTESTO

Cumhurbaşkanı Gül, yeni yasama yılının açılışı için TBMM Genel Kurul Salonu'na girdiğinde aralarında İlhan Cihaner, Umut Oran, Nur Serter, Bihlun Tamaylıgil, İsa Gök'ün de bulunduğu yaklaşık 10 vekil ayağa kalkmadı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de yasama yılının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Gül konuşmaya başladığında elindeki fenerle Genel Kurul salonunu terketti.

İKİ BAKAN HARİÇ KABİNE TAM KADRO

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hariç kabine tam kadro TBMM Genel Kurulu'nda yerini aldı.

OĞLU İNTİHAR EDEN SAKIK YOK

Geçtiğimiz günlerde oğlu evlerinin 5. katından atlayarak yaşamına son veren BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da TBMM Genel Kurulu'nda yok.