CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: Başbakan Zamları Geri Alsın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "AK Parti'nin 'yanlış yönet, halka ödet' yaklaşımının faturası her geçen gün daha da artmaktadır.

Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakana çağrımız bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır."" dedi.

Elektrik ve doğal gaz zamlarını yazılı bir açıklama ile değerlendiren Öztrak, Başbakanın veda konuşmasında yandaşı hamaset, milleti ise zam yağmuru ile ağlattığını savundu. "Veda konuşmasında milletin gündemine ve sorunlarına ilişkin tek bir çözümü ağzına almayan Başbakan, en iyi bildiği işi yaparak yandaşı hamasetle, milleti ise zam yağmuruyla ağlattı." diyen Öztrak, şöyle devam etti: "Dün akşam doğalgaza yüzde 9,8, elektriğe de yüzde 10,1 zam geldi. Oysa daha Nisan ayında doğal gaza yüzde 18,7; elektriğe de yüzde 9,3 zam yapılmıştı. Son zamlar neticesinde vatandaşın doğal gaz faturası bir yılda yüzde 30,4, elektrik faturası da yüzde 20 arttı. Bu arada benzine yapılan zamlar da hız kesmedi ve bu hükümet sayesinde dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülke olduk. Bu zamlar; 44 milyon kişinin iki günde bir bir kap et yemeği yiyemediği, 26 milyon kişinin eskiyen kıyafetinin yerine yenisini alamadığı, 42 milyon kişinin borç altında ezildiği, 49 milyon insanın ay Sonunu ucu ucuna getirdiği, 61 milyon kişinin konut masraflarından şikâyet ettiği, ülkemizde vatandaşlarımızı daha da ezmiş ve fakirleştirmiştir. Zamlar bununla da kalmayacaktır. İlerleyen aylarda iğneden, ipliğe her şeye zam gelecektir. Vatandaşın içine düştüğü bu durum ne dünya ekonomisindeki sıkıntılarla, ne de Suriye kriziyle açıklanabilir. Sıkıntıların tek sebebi vardır, o da beceriksiz AK Parti yönetimidir.

Ekonomiden sorumlu bakanların biri frene basalım derken diğeri gaza basalım demektedir. Araba şarampole yuvarlanmak üzereyken bakanlar direksiyona kimin geçeceği kavgasına tutuşmuştur. Bu kavganın Sonunda 70 milyon vatandaşımızın acil servis kapısına düşme, evinin tapusunu, arabasının ruhsatını bankalara kaptırma riski vardır. AK Parti'nin 'yanlış yönet, halka ödet' yaklaşımının faturası her geçen gün daha da artmaktadır. Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakana çağrımız bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır."