Diyarbakır Valisi'nden Yurt Kur Bölge Müdürlüğü'ne Ziyaret

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) Bölge Müdürlüğü`nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Diyarbakır Valisi'nden Yurt Kur Bölge Müdürlüğü'ne Ziyaret
Vali Toprak, Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü`ne yaptığı ziyarette Bölge Müdürü Kutbettin Aydoğdu`dan yurtların genel durumları hakkında detaylı bilgi aldı. Diyarbakır`da Yurt-Kur`a bağlı yurtların genel durumu ve kapasiteleri ile Dicle Üniversitesi yerleşkesi içinde yeni yaptırılan yurtlar hakkında bilgi veren Yurt-Kur Bölge Müdürü Kutbettin Aydoğdu, Mehmet Akif Ersoy Yurdu`nda 936, Ziya Gökalp Yurdu`nda bin 206 olmak üzere toplamda 2 bin 142 öğrenciye hizmet verdiklerini söyledi. Dicle Üniversitesi yerleşkesiiçinde yeni yaptırılan bin kişilik yurt ile yatak kapasitesinin 3 bin 142`ye ulaşacağını belirten Aydoğdu, yeni yurdun modern bir yapıya sahip olduğunu ve öğrenci odalarının yüksek lisans öğrencileri için 1 veya 2 kişilik, lisans ve diğer öğrenciler için tasarlanan odaların ise en fazla üç kişilik olduğunu söyledi. Odalarda ranza ve karyola yerine bazalı yatak kullanılacağını ifade eden Aydoğdu, odaların ahşap mobilyalı, banyo ve lavabolu şeklinde süit olarak inşa edildiğini kaydetti. Aydoğudu, odalardaayrıca her öğrenciye ait çalışma masası ve dolap bulunacağını da söyledi

Vali Mustafa Toprak ise Kredi Yurtlar Kurumu`nun son yıllarda gerek yurt kapasitesinin artırılması ve gerekse yurt yaşam kalitesi ile donanım, oda ve yerleşim tasarımlarında büyük gelişme yaşandığını söyledi. Gençlerin barınma ve eğitim kalitesi açısından en güzel hizmetlere layık olduklarını ve devletin de bu güzel imkanları gençlere sunduğunu ifade eden Vali Toprak, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilecek bin kişilik ve 4 bloktan oluşan yurdun modern ve kullanımlı olarak dizayn edildiğini vebu kapasitenin de önemli bir ihtiyacı gidereceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA