Adaso'nun Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sona Erdi

Adana Sanayi Odası tarafından KOSGEB destekli düzenlenen ve 60 kursiyerin katıldığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu sona erdi.


Adana Sanayi Odası Salonu’nda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) uzmanlarının gözetiminde iki grup halinde gerçekleştirilen kurslara, girişimcilik eğitimi testine katılarak iş fikirlerini sunan 60 kursiyer katıldı.
Kursiyerler uygulamalı eğitim kapsamında toplam 60 saatlik ders ve atölye çalışmalarına tabi tutuldu.

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursunun kapanış töreninde konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana’nın büyük girişimci potansiyeline sahip bulunduğunu, bunun değerlendirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi. Girişimcilere, “Yapacağınız işleri daha büyük düşünün” tavsiyesinde bulunan Sürenkök, “Geleceğin büyük sanayicileri, işletme sahipleri olmanızı bekliyoruz.” dedi.

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Sanayi Odası olarak girişimcilere her zaman kapılarının açık olduğunu ve tam destek verdiklerini ifade etti. “Girişimcilerin gözlerindeki ışıltıyı görünce mutlu oluyoruz. Sizleri çok yakından izleyeceğiniz, başarılarınızla gurur duyacağız” diyen Sürenkök, girişimcilere yeni iş yaşamlarında başarılar diledi.

KOSGEB Adana Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Sucu da kursu başarıyla bitiren girişimcilerin KOSGEB’in girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmeler kurulması amacıyla sağlanan 27 bin lira hibe ve 70 bin lira kredi desteklerinden yararlanabileceğini belirtti.

Girişimcilikte ilk aşamanın eğitim olduğunu bildiren Sucu, iş planlarının hazırlanarak KOSGEB’e teslim edilmesini istedi. Girişimcilerin işsizlik sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacağını belirten Sucu, “İşsizlikte temel kriter iş bulmaktır. Siz iş bulmuyor iş yeri açıyorsunuz, işçi çalıştıracaksınız, geleceğin patronları olacaksınız.” diye konuştu.