Yıllık İzinlerini Somali'de Geçiren Hekimler Döndü

Yıllık izinlerinde Somali'ye sağlık hizmeti vermeye giden Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği (EGESADER) üyesi doktorlar ülkelerine döndü.

Yıllık İzinlerini Somali'de Geçiren Hekimler Döndü
  Fedakarlık örneği göstererek 18 gün boyunca insanlara hizmet veren doktorlar, yardım için tekrar gitmek istediklerini belirtti.

Etkinlik, Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) üyesi EGESADER tarafından orgazine edildi. Somali`deki yoksul halka yönelik sağlık hizmeti vermek üzere giden gönüllü hekimler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı`nda karşılandı. Kimse Yok mu Derneği`nin de destekleriyle 12 Ocak tarihinde giden beş doktor ve bir diş teknisyeninden oluşan sağlık ekibi, dün saat 22.30 sıralarında İzmir`e döndü. Büyük bir fedakarlık örneği göstererek yıllık izinlerini Somali`de insanlara hizmet ederek geçiren ekibe, EGESADER Başkanı Prof. Dr. Talat Tavlı ve yönetim kurulu üyeleri çiçek takdim etti. 18 gün boyunca oradaki insanların sağlık problemlerini gidermeye çalıştıklarını belirten doktorlar, yaptıkları yardımlardan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Dr. Harun Kızanoğlu, orada çektikleri sıkıntıların kendileri için çok önemli olmadığını, insanlara yardım etme hazzının her şeye değer olduğunu dile getirdi. Somali`nin, anlatılandan daha zor bir durumda olduğunu belirten Dr. Muharrem İdiz, yaptıkları yardımdan dolayı çok mutlu olduklarını, tekrar Somali`ye gidip insanlık adına yardım etmek istediklerini vurguladı. Yaptıkları işten çok büyük bir haz duyduklarını ve hayat görüşlerinin değiştiğini söyleyen gönüllü doktorlar, Somali halkının Türk hekimlerine ve Türkiye`ye karşı çok büyük bir sevgi duyduklarını söyledi. Yanlarında götürdükleri ilaç ve tıbbi malzeme ile insanların dertlerine derman olmaya çalıştıklarını aktaran Dr. Süleyman Söylemezoğlu, 'İnsanlara yardım etmek çok güzel bir duygu. Yıllık iznimi orada yardım ederek geçirdiğim için çok mutluyum 'dedi.

EGESADER Başkanı Talat Tavlı, Somali`ye sağlık yardımlarının periyodik olarak senede iki kez gerçekleştirmek üzere planlandığını belirterek, bir insanı kurtarmayı tüm insanlığı kurtarmak olarak değerlendirdiklerini anlattı. Yardımların tüm muhtaç insanlara ulaşması için gayret ettiklerini aktaran Tavlı, 'EGESADER olarak daha önce de Kamerun`da sağlık yardımı ve sağlık eğitimi verdik. Sağlık yardımı konusunda oldukça tecrübe kazandık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz 'diye konuştu.