Kütahya'nın Erkek Nüfusunun 25 Bin Eksildiği İddiası

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kınay, Kütahya'da erkek nüfusunun 25 bin eksilmesini "bildirim hatası" olarak değerlendi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kınay, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Kütahya nüfusunun 25 bin kişi eksik gözükmesinin kendilerine hayal kırıklığı yaşattığını ifade etti. Kendi belirlemelerine göre nüfusun 25 bin kişi artmasını beklediklerini söyleyen Kınay, işsizlik yüzünden göçün meydana geldiğini ve bu yüzdende nüfusun azaldığını iddia edenler için ise Kütahya'nın 4 Organize Sanayi Bölgesine sahip olan bir il olduğuna dikkat çekti ve sanayicilerin işçi bulmakta sıkıntıçektiklerini öne sürdü.

Kütahya'da öğrenci sayısının da fazla olduğunun altını çizen Kınay, TÜİK Başkanı Birol Aydemir'in kendilerini doğruladığını belirtti. Nüfus azalmasını gerçekçi bulmadığını ifade eden Kınay, merkez ilçedeki her beş erkekten birinin nerede olduğunun açıklanması gerektiğini kaydetti.

Nüfusun eksilmesini "bildirim hatası" olarak değerlendiren Kınay, bu tür hataların Bilecik, Manisa ve Erzincan'da da olduğunu kaydetti. Nüfus müdürlerinin kendilerine 27 bin talep geldiğini söylediğini belirten Kınay, "590 binden 610 bine çıkmasını beklerken 564 bine düştük" dedi .