New York’taki Çinliler ‘ejder’ Yılına Festivalle Girdi

ABD’nin New York kentinde yaşayan Çinliler, ‘Ejder’ yılına coşkulu kutlamalarla girdi.

  Yeni yıl etkinlikleri çerçevesinde , Chinatown’da bir araya gelen çok sayıda Çinli , yıllardır süren geleneklerini devam ettirdi .

12 hayvanlı Çin takvimine göre , dünya ‘Ejder’ yılına girdi . Yeni yıl için dün Mott sokağında başlayan etkinlikler , akşam saatlerine kadar sürdü . Festival Worth sokağındaki mini konserle sona erdi .

Çin inanışına göre , Ejder yılı en çok şans getiren yıl olarak kabul edildiği için bu yılki etkinliğe çok sayıda insan katıldı . Ejder kıyafeti giyen Çinliler , müzik eşliğinde dans etti . Seyirciler keyifli anlar yaşadı .

34 yaşındaki Çinli anne Rauel Lucenio ve üçüz çocukları renkli görüntüler oluşturdu . Uzun süre ayakta kalmak zorunda kalan anne Lucenio , çocuklarının bebekliğinden itibaren yeni yıl etkinliklerini öğrenmelerini istediğini söyledi . Günlerdir yeni yıl festivalini beklediğini ifade eden Lucenio , “Üçüz çocuklarımla festivale gelmenin kolay olmadığını biliyordum . Ama çocuklarım şimdiden etkinlikleri görsün istedim . Biz geleneklerine bağlı olarak yaşayan insanlarız . Bunun devam etmesini istiyoruz . Ayrıca yeni yılın barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi .