Suriye'de Bu Gün Ölenlerin Sayısı 64'e Yükseldi

Suriye`de yönetim karşıtı protestolar devam ederken güvenlik güçlerinin açtığı ateşin yanı sıra, Özgür Suriye Ordusu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ülke genelinde şua ana kadar 64 kişinin öldüğü belirtildi.

 

Suriye yerel aktivistler , Hama , Humus , İdlib , Dera ve Şam`ın banliyöleri başta olmak üzere ülkenin bir çok kentinde yönetime karşı gösterilerin yapıldığını belirterek şu ana kadar ülke genelinde 64 kişinin öldüğünü duyurdu . Suriyeli aktivistler ölenlerin 4`ünün çocuk 2`sinin de Suriye ordusundan ayrılan askerler olduğunu aktardı .

Aktivistler , Şam`ın banliyölerinde 16 , Humus`ta 19 , Hama`da 15 , İdlib`de 6 , Dera`da 6 , Deyr Ez Zor`da 1 , Serakıb 1 , Şam`da 1 olmak üzere şu ana kadar toplam 64 kişinin öldüğünü belirtti .


Aktivistler , yönetim karşıtı gösterilerin devam ettiğini ifade ederek , Suriye güvenlik güçlerinin bir çok kente yönelik operasyonlarını devam ettirdiğini aktardı . Öte yandan zaman zaman Özgür Suriye Ordusu ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade ediliyor .