Kocaman: Tff Kongresindeki Kararı Doğru Karşılıyorumistanbul

Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurulu`ndan çıkan sonuçla ilgili olarak, ``TFF kongresinde alınan kararı son derece doğru karşılıyorum`` dedi.

  Mersin İdmanyurdu maçından sonra soruları yanıtlayan Kocaman , TFF kongresindeki sonuçla ilgili soruya verdiği cevapta , ' ' Çıkan sonuç son derece doğru ve normal bir sonuç . Tersi olsa sonra ne olacaktı? En baştan beri kişisel düşüncem de bu . Biz ve adı geçen bütün kulüpler eğer suçlularsa , cezalarını çeksinler . Ama zorlama suçlamalar da olmaması lazım . Onun için son derece doğru karşılıyorum kongreden çıkan kararı ' ' şeklinde konuştu .

-Moussa Sow ' un transferi-Kocaman , Moussa Sow ' un sözleşmesinde , Fenerbahçe ' nin küme düşmesi halinde serbest kalacağı yönünde bir madde bulunduğuna yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı .

Bu yöndeki soruya cevap veren Fenerbahçe Teknik Direktörü , şunları kaydetti : ' ' Bu söz konusu değil . Pek çok oyuncuda olduğu gibi ayrılma maddesi var . Artık bu seviyede bir kulüpte , böyle bir oyuncu alırken , oyuncu için de ayıptır . Böyle bir şey istenmez . Kulüp de bunu zaten kabul etmez . Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz . Sow ' un birkaç oyuncuda olduğu gibi ayrılma ücreti var . ' ' Sow ' un uzun süredir aralarında görmek istedikleri bir futbolcu olduğunu anlatan Kocaman , ' ' Takıma faydalı olacak gibi görünüyor . Neticede insana yatırım yapılıyor . Uyum denen şey en önemli evrelerden bir tanesi . Umarım beklentileri karşılayacak uyumu , çabayı erken ve çabuk gösterir . Çünkü bir gerçek var ki , ihtiyacımız fazla ' ' şeklinde konuştu .

Sow ' un Beşiktaş ' a karşı oynayıp oynamayacağı sorusu üzerine de Kocaman , ' ' Perşembe günü burada olması muhtemel . Uzun zamandır kampta . Kamptayken bu transfer gerçekleşti . Birtakım özel işleri de var . Perşembe günü burada olacak . Ancak çok teyit etmemekle beraber , hem milli takımdaki hem ülkesindeki sorunlardan dolayı umarım bir sorun çıkmaz . Her şey normal olursa , perşembe bizimle beraber olacak . Oynayıp oynamayacağını şimdiden söylemek biraz zorlama olacak ' ' ifadelerini kullandı .

Transferin her takım için son saniyeye kadar devam ettiğini kaydeden Kocaman , ' ' Öyle bir niyetimiz var . Gerçekleşir mi bilmiyorum ' ' dedi .

-Sezer Öztürk ' ün durumu ciddi-Aykut Kocaman , Mersin İdmanyurdu maçında sakatlanan futbolculardan Sezer Öztürk ' ün durumunun ciddi olduğu ifade etti .

Sağ arka alt adalesindeki 3 . derece yırtık nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan Sezer Öztürk ' ün , sakatlığının tedavisinin ardından çıktığı ilk maçta bu akşam aynı sakatlığın nüksettiğini bildiren Kocaman , ' ' Sezer ' in tedavisi süre alabilir ' ' dedi .

Kocaman , sol arka üst adalesinde zorlama nedeniyle geçen haftaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi hafta içini tedavide geçiren Gökhan Gönül ' ün , Mersin İdmanyurdu karşısındaki sakatlığıyla ilgili olarak , ' ' Şu anda ne söylersek yanlış olur . Sonuç olarak bir kas sakatlığı ' ' ifadelerini kullandı .

Fenerbahçe Teknik Direktörü Özer ' in durumunun ise ciddi olmadığını bildirdi .

-Maçın yorumu-Aykut Kocaman , Mersin İdmanyurdu mücadelesini ise özetle şöyle değerlendirdi : ' ' İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı , Fenerbahçe ' de 1 , 5 yıllık teknik direktörlük serüvenimdeki en sıkıntılı maçlardan bir tanesiydi . Böyle bir maçtan sonra , çıkış arayan bir takımla , Mersin İdmanyurdu ile oynarken takımın nasıl reaksiyon vereceğini çok merak ediyordum . Skor olarak ilk yarıda başarılı bir oyun ortaya koyduk . Futbolun genel doğrularıyla ilintili olarak hemen hemen her şeyi yaptık . 2 farkı yakaladık , farkı da açabilirdik . İkinci yarıda rakibin maça ortak olma arzusu ortaya çıktı . Sonraki bölüm rakibin eşitliği sağlama , bizim artırma çabamızla geçti . İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra gelen bu sonuç bizim için çok değerliydi . Samsunspor maçıyla bunu perçinleyip , Beşiktaş maçıyla bizim adımıza daha güçlü bir şekilde ligi başlatmak en büyük amacımız . ' '
Kaynak: AA