El Adli'nin Avukatlarından İlginç Savunmakahire

Mısır`da Mübarek rejiminin en önemli adamlarından biri olarak gösterilen ve göstericilere ateş açılması için güvenlik kuvvetlerine talimat vermek suçlaması ile Kahire Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanan İçişleri eski Bakanı Habib El Adli`nin avukatları, yaptıkları savunmada bir birinden ilginç iddialar ileri sürdüler.

  Mahkemeye katılan davacı ve davalı tarafın avukatlarından edinilen bilgilere göre , Adli ' nin avukatları müvekkillerinin hiç bir şekilde göstericilere ateş açılması talimatı vermediğini savunarak , " Eğer böyle bir talimat verilse gerçek anlamda katliam olurdu " dediler .

Adli ' nin savunma avukatlarından biri olan Muhammed El Cundi , eski Cumhurbaşkanı Mübarek ' e ABD ' nin eski Başkanı George W . Bush ' a uygulanan prosedürlerin uygulanması ve aynı davranılması gerektiğini öne sürdüler .

Bush ' un kendi halkına karşı suç işlediğine dair iddialar bulunduğu ve ABD askerlerinin Irak ' ta işlediği bir çok cinayet ile de ilişkilendirildiğini hatırlatan El Cundi , " Amerikan hukuku Bush ' u mahkeme etmeyi reddetti . Halkına karşı ateş açılması emri vermeyen Mübarek neden yargılanıyor " diye konuştu .

Olaylar sırasında Kahire Amerikan Üniversitesi çatısından halka ateş açan kişilerin ajan olduklarını iddia eden El Cundi , halka karşı ateş edilmesi olayında polisin hiç bir sorumluluğu bulunmadığını bu sebepten dolayı da polisin suçlanamayacağını söyledi .

Öfke Cuması diye bilinen 28 Ocak tarihinde polisin , muhalif olarak bilinen Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu eski Başkanı Muhammed El Baradey ile Gazeteci İbrahim İsa ' yı ev hapsine almadığını sadece koruduğunu anlatan Avukat Muhammed El Cundi , Baredey ' in aynı gün içerisinde polis şefleri ile İstikamet Cami ' nde buluştuğunu öne sürdü .

Cundi , Baradey ' in mahkemeye davet edilerek bu konu ile ilgili ifadesine başvurulmasını talep etti .

Adli ' nin avukatlarının diğer bir ilginç savunma argümanı ise 28 Ocak 2011 tarihinde ülkedeki telefon ve internet iletişimin kesilmesi konusunda oldu .

İletişimin kesilmesi ile ilgili olarak İsrailli bilişim korsanlarını suçlayan avukatlar , Adli ' nin iletişimin kesilmesi yönünde bir emri bulunmadığı savını yinelediler .

İletişim hatlarını , Mısır ' ın iletişim şebekesine vakıf olan İsrailli bir korsan grubunun kestiğini ısrarla öne süren savunma avukatları müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundular .

Kahire İdare Mahkemesi , halk ayaklanmasının devam ettiği esnada cep telefonu iletişimi ile internet ağını kesmesi yönünde talimat verdikleri belirlenen eski Cumhurbaşkanı Mübarek , eski Başbakan Ahmet Nazif ve eski İçişleri Bakanı Adli ' yi toplam 1 milyon dolar para cezasına çarptırmıştı .

( MFK-ECN )
Kaynak: AA