Uludere ve Van’da Hayatını Kaybedenler İçin 1001 Hatim

Antakyalılar, Van depreminde ve Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için sabah namazını müteakiben okunan Hatim duasında buluştu.

Uludere ve Van’da Hayatını Kaybedenler İçin 1001 Hatim
 

Diyanet mensupları Hatay Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ( DİMDER ) , FEM Dershaneleri , Özel Nurettin Zengi Okulları ve Bengisu Derneği`nin ortak düzenlediği 1001 hatim duası Uludere’de ve Van depreminde ölenlerin ruhlarına okundu .

Sabah namazını müteakiben Habib-i Neccar Camii`nde başlayan hatim duası öncesinde Kur`an-ı Kerim tilaveti Mehmet Bilgin tarafından okundu . Programda Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu , insanların doğulu batılı kuzeyli güneyli ayrımı yapılmaması gerektiğinin altını çizerek tüm insanların kardeş olduğunu söyledi . Sinanoğlu “Dünyanın neresinde dert ve ızdırap varsa ortak olmamız gerekir . ” dedi .


DİMDER Başkanı Haşim Alkan , Van depreminde ve Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşların ruhuna hatim indirdiklerini söyledi .


Yapılan hatim duasının ardından Habib-i Neccar Camiinin dolduran Antakyalılara program sonunda simit ve ayran ikram edildi .