Uaek, Fukuşima'da Büro Açıyortokyo

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), Japonya`da geçen yılın Mart ayında meydana gelen büyük deprem ve depremin yol açtığı tsunaminin zarar verdiği Fukuşima Daiçi nükleer santralindeki çalışmaları izlemek için Fukuşima`ya bir büro açacağını bildirdi.

  UAEK Başkanı Yukiya Amano , Dünya Ekonomik Forumu ' nun düzenlendiği Davos ' ta , Japon Kyodo ajansına yaptığı açıklamda , Japon yetkililerin , Kuruma , Fukuşima ' da bir büro açma talebinde bulunduğunu , kurum olarak kendilerinin de , Japonya hükümetine UAEK ' nın işbirliği yapmaya hazır olduğunu ilettiklerini belirtti .

Amano , Kurumun Viyana ' daki merkezi , kullanılmış nükleer yakıtın imhası ve arıtılması işlemleri konusundaki meselelerle ilgilenmeye devam ederken , bölgede bir büro açarak Fukuşima ' daki yerel yetkililerle de yakın temas halinde olabileceklerini kaydetti .

Başkan , büroyu yıl sonuna kadar açma niyetinde olduklarını söyledi .

Japon hükümeti , nükleer santraldeki durumun kazadan sonra artık stabilize olduğunu , ancak santrali tam olarak devreden çıkarmanın on yılları bulacağını bildirmişti .
Kaynak: AA