Ergenekon Davasında Sanıklar Gülaltay ve Peker Tutuklandı

Ergenekon davasının tutuksuz sanıkları Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay, "Silahlı Terör Örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

 



İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasında sanık ve avukat talepleri ile savcılık mütalaasının ardından duruşmaya 1 saat ara verildi .




Saat 19 . 50`da Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese , duruşma sırasında yapılan taleplere ilişkin değerlendirmeyi celse arasında yapacaklarını açıkladı . Alınan karara göre dosya kapsamı , alınan ifadeler ve yargılama aşamasında toplanan deliller , üzerlerine atılı suçu işledikleri konusunda kuvvetli suç şüphelerinin bulunması , ayrıca delilleri karartma yönünden deliller bulunması gerekçe gösterilerek bu davanın tutuksuz sanıkları Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay`ın , " Silahlı Terör Örgütüne üye olmak " suçundan tutuklanmasına hükmedildi .




Sanık Sedat Peker , suç örgütü lideri olmak suçundan hükümlü bulunuyordu . 7 yıldır cezaevinde bulunan Peker`in , hakkında verilen hapis cezasının infazının Haziran ayında tamamlanarak tahliye olması bekleniyordu . Sanık Semih Tufan Gülaltay ise İstanbul 12 . Ağır Ceza Mahkemesinde çete suçlamasıyla devam eden davadan tutuklu olarak yargılanıyordu . Verilen iki tutuklama kararının ardından Ergenekon ana davasında tutuklu sayısı da 29`dan 31`e yükseldi .




Diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin bu aşamada , dosya kapsamı ve alınan ifadelerin ardından delilleri karartma ihtimali de bulunması gerekçe gösterilerek reddine karar verildi .

Duruşma , 5 Mart 2012 tarihine ertelendi .