Türkiye'nin İlk Yüz Nakli Küçük Buse'yi Umutlandırdı

Bursa`nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Buse Kamalı`nın yüzü, henüz 16 aylıkken evlerinde çıkan yangının ardından 32 operasyon geçirmesine rağmen düzelmedi.

Türkiye'nin İlk Yüz Nakli Küçük Buse'yi Umutlandırdı
  Akdeniz Üniversitesi`nde Türkiye`nin ilk yüz naklinin yapıldığı haberini duyan küçük kızın ilk sözü ise , " Baba , ne olur beni o doktor amcalara götür " oldu .

Bursa`nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki evlerinde henüz 16 aylıkken çıkan yangında , 9 yaşındaki Buse Kamalı`nın elleri ve yüzü yandı . Şu ana kadar tam 32 ameliyat geçiren minik Buse`nin yüzü bir türlü düzelmedi . Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . İsrafil Kurtcephe ile operasyonun başkanlığını yapan AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr . Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ve bütün dünyada büyük yankı uyandıran yüz naklihaberini televizyonlarda gören küçük Buse , babasına , " Baba , ne olur beni o doktor amcalara götür , bana da yüz nakli yapsınlar " diye yalvardı .

Baba İlhan Kamalı ise , çocuğunun sağlığını kavuşması için elinden geleni yapacağını söyleyerek , " 9 sene önce evimiz yandı . Buse o zaman 6 aylıktı . Yangında yüzü ve elleri yandı . 32 ameliyat geçirmesine rağmen bir türlü yüzü düzelmedi . Tam ümidimizi kesmiştik ki , dünyanın ilk yüz naklinin Akdeniz Üniversitesi`nde yapıldığını duyduk . Bu bizim için bir ümit ışığı oldu . Kızıma yüz nakledilmesi için elimden geleni yapacağım " dedi .
Kaynak: İHA