Hakkari’deki Patlamanın Yaşandığı İş Merkezine Esnaf 'siyah Bez' Astı

Hakkari`de 19 ocak tarihinde meydana gelen patlamanın yaşandığı iş merkezi binasına esnaf siyah bez asarak olayı kınadı.

Hakkari’deki Patlamanın Yaşandığı İş Merkezine Esnaf 'siyah Bez' Astı
  İş merkezinde meydana gelen patlamada büyük çapta maddi hasar oluşmuştu .


Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Ertunç İş Merkezi önüne bırakılan TNT destekli 5 kilo patlayıcının infilak etmesi sonucu , 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeki Yeşil hayatını kaybetmiş , 3`ü polis olmak üzere 27 kişi yaralanmış , iş merkezinde ise büyük çapta maddi hasar meydana gelmişti . Öğle saatlerinde bir araya gelen iş merkezindeki esnaf , 6 katlı binanın üst katına 10 metre uzunluğunda 2 siyah bez asarak , olayı kınadı .

Yapılan bir basın açıklamasıyla olayı kınadıklarını söyleyen esnaflar , olayın aydınlatılması gayretine girilmediğini savundu . Esnaflar , " AK Parti hükümetine çağrımızdır ; neden bir Ankara , Samsun veya Edirne`de böyle bir terörist eylemler yaşandığında 24 saat geçmeden failler yakalanıyor da . Neden hakkaride böyle bir şey olmuyor . Esnaflar , patlamayı gerçekleştirenleri nefretle kınadıklarını belirterek , faillerin biran önce bulunmasını istediler . " dedi .