Hakkarili Öğrenciler 'okulcanlar Projesi' Kapsamında İsparta’ya Geldi
Isparta’nın tanıtımı ve iller arası kültürlerin tanınması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü`nün 2 yıl önce başlattığı ‘Okulcanlar Projesi` kapsamında Hakkâri’den 10 başarılı orta öğretim öğrencisi Isparta’ya geldi.

Hakkari’de eğitim gören öğrenciler 5 gün süreyle Isparta’da misafir edilerek iller arası kültür alışverişi sağlanacak . Proje kapsamında öğrenciler ilk olarak İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile Vali Memduh Oğuz’u ziyaret etti . Misafirlerini makamında kabul eden Vali Oğuz , öğrencilerle bir süre sohbet ederek , ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti . Fırsat buldukça öğrencilerin gezi programlarına iştirak edeceğini belirten Vali Oğuz , öğrencilere Isparta hakkında kısa bilgiler verdi .
Isparta`da eğitim gören öğrencileri Hakkari’nin yanı sıra diğer illerdeki öğrencilerle de buluşturmak istediklerini belirten İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ise " Birlik ve bütünlüğün sevgiyle büyüyeceğine ve toplumların da sevgiyle medeniyetleri oluşturacağına inanıyoruz . ” dedi .
Gürkan , ilerleyen dönemlerde kültür alışverişinin yanı sıra iller arası ticari ilişkilerinde sağlanabileceğini söyledi .
Karşılıklı sohbet şeklinde geçen ziyarette öğrenciler , Vali Memduh Oğuz ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ı Hakkari’ye davet etti .
