Türkoğlu’nda Sağanak Yağış Su Baskınlarına Neden Oldu

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde son üç gündür etkisini artıran sağanak yağış, evlerde ve okullarda su baskınlarına neden oldu.



Sağanak yağış, Devlet Su İşleri (DSİ)’ye ait tahliye kanalının ve İmalı Deresi`nin taşmasına yol açtı. İlçe genelinde yaklaşık 3 gündür aralıksız olarak devam eden sağanak yağışın ardından Gaziosmanpaşa ve Gaziler Mahallesi ile Minehüyük, Hacı bebek, Göllühöyük ve Kuyumcular köylerinde birçok evin bodrum katlarını ve ekili tarım arazilerini su bastı. Su baskını en çok ova köylerine zarar verirken ilçe merkezinde de birçok ev ve iş yerleri de sular altında kaldı.

İlçede bazı yollar su taşkını nedeniyle büyük zarar gördü. Ev ve arazileri kaplayan suyun tahliyesi için Kaymakamlık ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin su basan evlerdeki tahliye çalışmaları devam ediyor.

Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, gerekli önlemlerin alındığını İl Özel İdaresi`ne ait 10 iş makinesinin ihtiyaç olan yerlerde çalışmalara başladığını söyledi. Akkoyun, Minehüyük, Hacı bebek, Göllü höyük ve Kuyumcular köylerinin yollarında ulaşımın güvenli olarak sağlandığı belirtti.