Pakistan, Arfa Karim’in İsmini İt Medya Şehri’ne Verdi

Pakistan’ın Sindh eyaleti hükümeti, Karaçi şehrindeki IT Medya Şehri’ne, geçtiğimiz günlerde genç yaşta ölen Pakistanlı dahi Arfa Karim Randhawa’nın ismini verdi.





Microsoft’un kadrosuna henüz 9 yaşındayken dahil olan ve yazılım devinin dünyadaki en genç çalışanı unvanını elde eden Pakistanlı Arfa Karim Randhawa geçtiğimiz cumartesi sonucu hayatını kaybetmişti. Pakistan medyası Arfa Karim’in ideyopatik sara nöbetinden muzdarip olduğunu aktardı.



Hindistan’ın genç dahisinin ölümü ülkede hüzünle karşılanırken, Pakistan’ın Sindh eyaleti hükümeti, Karaçi şehrindeki IT Medya Şehri’ne Arfa’nın ismini verdiğini duyurdu. Karaçi’deki teknoloji bölgesi bundan böyle Arfa Karim IT Medya Şehri olarak adlanacak.



Microsoft çalışanlarını küçük yaşına rağmen teknoloji bilgisiyle kendisine hayran bırakan ve henüz 9 yaşında kadroya giren Arfa Karim Randhawa, 26 gün tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesi vermişti. 16 yaşındaki genç bilgisayar dahisinin ideyopatik sara nöbeti sonucu beyni hasar görürken, birkaç hafta komada kaldıktan sonra geçtiğimiz cumartesi günü ölmüştü.



Pakistanlı genç kız, 2004 yılında henüz 9 yaşındayken, Microsoft’tan yazılım sertifikası alarak, şirketin dünyadaki yüzlerce seçkin yazılım uzmanı arasında en genci olarak tüm dünyada adını duyurmuştu. Pakistan gibi az gelişmiş ve teknoloji konusunda sınırlı imkanları olan bir ülkede doğmasına rağmen, kendisini oldukça kısa sürede geliştiren genç kız Bill Gates’le de Redmond`daki Microsoft kampüsü gezisi esnasında tanışmıştı.