Manavgat'ta Geçen Yıl 20 Bin Avrupalı Eko Turuna Çıktı

Antalya`nın Manavgat ilçesinde 2011 yılında 20 bin Orta Avrupalı turist, eko turuna çıktı.

Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi sahibi Aziz Günyeli, geçen yıl eko turizmi kapsamında 20 bin Orta Avrupalı turistin Manavgat`ın 58 köyü, İbradı 3 ve Gündoğmuş`un 4 köyünde eko turuna çıktığını söyledi.

Eko turlarına başta Almanlar olmak üzere Avusturya, Polonya, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçreli entelektüel turistlerin katıldığını belirten Günyeli, eko turizmine katılanların genelde apart (müstakil) ve butik otellerde kalmayı tercih ettiğini ifade etti.

Eko turizmi tutkunların Torosların eteğindeki köylerde doğa ile başbaşa kalmayı çok sevdiğinin anlatan Günyeli, Manavgat, İbradı, Akseki ve Gndoğmuş ilçesi köylerinin büyük çoğunluğunun eko turizmine elverişli olduğunu kaydetti.

Günyeli, "2012`de 30 bin Orta Avrupalı turisti eko turizmine çıkarmayı hedefliyoruz. Alman ve İsviçreli turistler bahar döneminde eko turlarına yoğun ilgi gösteriyor. Doğa ile yeni açan çiçeklerle başbaşa kalmayı çok seviyor. Eko turları dünyanın çok sayıda ülkesinde yaygın. Bölgemiz eko turizmine çok elverişli. Bahar dönemi rezervasyonlarımız çok iyi gidiyor. Alman ve İsviçreli entelektüel turistler papatya ve gelincik çiçekleri arasında doğa yürüyüşü yapmayı çok seviyor." diye konuştu.