İlköğretim Öğrencilerinin Ebru Sergisi Törenle Açıldı

Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu öğrencilerinin eseri olan ebrular, Belediye eski hizmet binasında düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Açılış törenine Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Müdür Yardımcıları Ahmet Bat, İdris Bakırhan, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, HEM ve ASO Müdürü Mehmet Ali Ulus, Asım Eğitim Kurumları Şirketi Müdürü Zeyyin Sakareisoğlu, okul müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu’nun başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek birbirinden güzel ebru resim ve tablolar yapan öğrencileri kutlayıp öğretmenlerini tebrik etti. Sosyal, kültürel ve sanatsal dallarda da öğrencilerine yönelik faaliyetlerin devam ettiğini ifade eden Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu Müdürü Veli Arısoy da yaptığı konuşmasında okulları bünyesinde bulunan 20 kulüpten birisi olan ebru kulübü öğrencilerinin el emeği göz nuru olarak hazırladıkları Ebru Sergisini açmaktan gurur duyduklarını belirtti.


Emekli Öğretmen İbrahim Boz rehberliğinde Bartın Belediyesi eski hizmet binasında 4 ay içerisinde 15 öğrenci tarafından birbirinden güzel 70 adet ebru tablosunun yapıldığını anlatan Okul Müdürü Veli Arısoy sergi açılışına gelen davetlilere teşekkür edip öğrencilerini tebrik etti. Ebru Sergisi`nin açılış kurdelesini kesen davetliler daha sonra sergiyi gezerek öğrencilerin yaptığı ebru tabloları incelediler. Sergiyi gezen davetliler Atatürk portrelerinde farklı bir teknikle ebru sanatının uygulanması sonucu görsel bir boyut kazanan tablolar sergiyi gezen davetlilerin ilgi ve beğenisini topladı. Renklerin suyla dansı sonucu çok güzel eserler ortaya çıktığını ifade eden Gülpembeli öğrenciler ise Ebru Sanatını kendilerine öğreten öğretmen İbrahim Boz’a ve bu imkanı kendilerine veren okul idarecilerine teşekkür ettiler. Daha sonra Gülpembe İlköğretim Okulu öğretmen ve idarecileri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.