En Kısa Sürede Yeşil Sahalara Dönmek İstiyor

görüntülü)ÇANAKKALE - 17.

01.2012 - Keşanspor kafilesini taşıyan otobüsün Antalya`nın Korkuteli ilçesinde uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada yaralanan futbolcu Burak Subaş (22), hedefinin en kısa sürede yeşil sahalara dönmek olduğunu söyledi.

Antalya`daki tedavisinin tamamlanmasının ardından Çanakkale`deki bir özel hastaneye getirilen genç futbolcu, burada yaptığı açıklamada, 6 Ocak gecesi Antalya`ya doğru yola çıktıklarını ve otobüse çok yorgun olarak bindiklerini söyledi.

Yaklaşık 1 hafta süresince günde çift antrenman yaptıkları için Antalya kampını pek istemediklerini dile getiren Subaş, yaşadıklarını şöyle anlattı:``Sabaha karşı molayı verdikten sonra çok yoğun bir yağış vardı. En arka koltukta cam kenarında oturuyordum. Vefat eden arkadaşım Can`ı yanıma çağırdım ve biraz sohbet ettik. Daha sonra dinlenmeye başladım ama bir yandan da camdan yolu takip ediyordum. Çok fazla da hızlı gittiğimizi zannetmiyorum. Arabanın arka tarafından kaydığını hissedince ileriye baktığımda şoför direksiyonu çevirmeye çalışıyordu. Yanındaki yedek şoför ona telkinde bulunuyordu. Sanırım frene bastı, `sağa topla` derken araç kaydı ve takla atmaya başladık.``O sırada koltuğu tuttuğunu ve sonrasında hiçbir şey hatırlamadığını dile getiren Subaş, şöyle devam etti:``Gözümü açtığımda camdan fırlamışım ve toprağın üzerinde yatıyordum. Her tarafım çamur olmuştu. O sırada doğrulmaya çalıştım ama büyük bir acı hissettim. Bazı arkadaşlarımın ayakta olduğunu fark ettim, bağırıyorlardı. Sağ olsunlar bize orada ilk yardımı köyüler yaptı. Başımızda beklediler, şemsiye tuttular, battaniye serdiler. Onların hepsini hatırlıyorum. Ondan sonra sağlık ekipleri hızla geldi, ambulanslara konulduk, hastaneye götürüldük.``-``Vücudum el verdiği sürece futbol oynamaya devam edeceğim``-En büyük arzusunun yeniden futbol oynamak olduğunu dile getiren Subaş, ``Bunlar hayatın içinde olan şeyler. Futbolculukta da zaman zaman sakatlanmalar yaşıyoruz. Vücudum el verdiği sürece futbol oynamaya devam edeceğim. Kararlıyım, azimli bir insanım. 10 gündür tedavimde bayağı bir ilerleme kaydettim. En kısa sürede yeşil sahalara dönmek istiyorum`` diye konuştu.

-Tamamen iyileşmesi 2 ayı bulacak-Subaş`ın doktoru Celal Karakaş ise genç oyuncunun sağlık durumuyla ilgili şu bilgileri verdi:``Kaza sonrası, genel bir vücut travması dediğimiz birkaç yerinde hasar oluşmuş. Dün gece kente geldi ve hastanemize yatırdık. İkinci boyun omurunda küçük bir kırığı var. Akciğerlerinde yırtılma oluşmuş, ancak bunlar iyileşmiş. Onun takibini yapıyoruz. Kalçada, kasıklarındaki kemiklerde hafif bir ayrılma var. O da istirahat ederek düzelecek. Aynı zamanda mesanede bir yırtılma olmuş. Bunların hepsi zaman içinde düzelecek. Hastanemizde 2-3 gün yatırıp sonra evine göndermeyi düşünüyoruz. Tamamen iyileşmesi de yaklaşık 2 ayı bulur. Yeniden futbol oynamasını engelleyecek hiçbir sorunu bulunmuyor.``(BYR-HRN-KAK)
Kaynak: AA