Denib: Heimtextil Fuarı İhracatımıza Pozitif Yansıyacak

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizlili firmaların Heimtextil Fuarı`na 44 stantla iştirak ettiğini, bunun 2012 yılı ihracatına pozitif yansımalarının olacağına inandıklarını söyledi.

Dünyanın en prestijli ev tekstili fuarlarından biri olan Heimtextil 2012‘yi geride bıraktıklarını ifade eden Kocasert, “Türkiye’den 176 firmanın 517 farklı ürünle katıldığı fuara, bu yıl da Denizli olarak 44 stantla iştirak ettik. Ayrıca pek çok Denizlili tekstilci ziyaretçi olarak katıldı.” dedi.


Fuarda AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da kendilerini yalnız bırakmayarak ziyaret ettiğini aktaran Kocasert, “Denizli’den katılan firmaların stantlarını tek tek ziyaret ederek, hem sektörün hem fuarın genel durumuyla ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Fuarın, genel olarak firmalarımızın beklentilerini karşıladığı ve olumlu geçtiği görüldü. Tekstil sektörünün Denizli için önemi ve Denizli`nin geldiği nokta, bu fuarda dünyaya bir kez daha gösterildi.” şeklinde konuştu. Heimtextil`in, Denizli tekstili açısından yıllardır özel bir konuma sahip uluslararası en büyük ev tekstili fuarı olduğunu vurgulayan DENİB Başkanı Kocasert, “Her yıl olduğu gibi fuara gelen ziyaretçilere dağıtılmak üzere Denizli ve ihracatı, birliğimizin tanıtımı ve stant açarak katılım sağlayan üyelerimizin ürün görselleri ve iletişim bilgilerinin yer aldığı bir katalog hazırlattık. Bunlar, en yoğun ziyaretçi trafiğinin olduğu iki noktadaki özel stantlar başta olmak üzere ticari yayınlar ve Turkish Home Textile standında dağıtıldı.” dedi.


Süleyman Kocasert, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve DENİB’in işbirliğiyle düzenlenen ve profesyonel Belçikalı tasarımcılar tarafından tasarlanan “Turkish Home Textile” ve “Turkish Towel” konseptini ön plana çıkaran 60 metrekarelik Türkevi konseptinin katılımcılara sunulduğunu kaydetti: “Fuarda Denizli stantlarının yer aldığı 8. ile 9. holler arasındaki bölümde, bu yıl ilk kez bir DENİB ofisi tahsis edildi. Ev tekstili sektöründeki üyelerimiz açısından Heimtextil`in öneminin bilinciyle Denizli ev tekstili ve firmalarımızın tanıtımı için bugüne kadar yaptığımız çalışmaların daha da ötesine giderek, yeni çalışmalarımızla ilimize ve sektörümüze desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”