Fenerbahçe'nin Efsane Futbolcusu Lefter'in Vefatı...

``Türk futbolu en büyük futbolcusunu kaybetti.

Nuriçinde yatsın``-Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay:-``Pazar günü statta tören düzenlenecek``-Fenerbahçeli eski futbolcu Rıdvan Dilmen:-``Lefter ağabey Türkiye`nin futbolcusuydu, sadeceFenerbahçe`nin değildi``İSTANBUL - 13.01.2012 - Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, vefat eden sarı-lacivertlilerin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis`in çok büyük bir futbolcu olduğunu belirterek, ``Türk futbolu en büyük futbolcusunu kaybetti. Nur içinde yatsın`` dedi.

NTV Spor`un canlı yayınına telefonla bağlanarak, açıklamalarda bulunan Kiğılı, futbolculuğu döneminde Lefter`i 10 yıla yakın izlediğini kaydederek, ``Dünyanın en büyük futbolcularından biri. Dünyanın büyük hayranlık duyduğu Barcelonalı Messi, Lefter`in ayakkabısı zor olurdu. Son zamanda sayın Başkanımızın da çok büyük emekleri oldu. Fenerbahçe yönetimi olarak tedavisiyle uğraşıldı. Başkana yazdığı son mektubunda `hakkını helal et` diyordu. Nur içinde yatsın. Allah rahmet etsin. Türk futbolu en büyük futbolcusunu kaybetti`` diye konuştu.

Lefter`in bütün camiaların hayranlık duyduğu bir futbolcu olduğunu ifade eden Kiğılı, ``Alex ile Lefter kıyas edemezsiniz. Mükemmel bir insandı. Fenerbahçe camiasının başı sağolsun. Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Son zamanlarında camia olarak da yönetim olarak da Lefter`e sahip çıktık. Ailesine, camiaya, Türk futboluna başsağlığı diliyorum`` şeklinde konuştu.

-Günay: ``Hepimizin başı sağolsun``Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay da Lig TV`de yaptığı açıklamada, Türk futbolunun ``Ordinaryüs``ünü kaybettiğini belirterek, ``Hepimizin başı sağolsun. Üzüntümüz çok büyük`` dedi.

Lefter`in cenaze töreniyle ilgili de bilgi veren Günay, ``Cenaze 15 Ocak Pazar günü saat 10.30`da hastaneden alınıp, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`na getirilecek. Burada yapılacak törenden sonra Büyükada`ya nakledilecek`` şeklinde konuştu-Rıdvan Dilmen: ``Toprağı bol olsun``-Lefter`in vefat ettiği Amerikan Hastanesi`nde NTV Spor`un canlı yayınına çıkan eski Fenerbahçeli futbolcu Rıdvan Dilmen ise Lefter`i iki gün önce ziyaret ettiğini belirterek, ``Uykuluydu. Alnından öptüm. Ailesi, eşi, torunu Fenerbahçeli tüm yöneticiler burada. Galatasaraylı yönetici Sedat Doğan da buraya geldi`` dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da arayıp, başsağlığı dilediğini kaydeden Rıdvan, ``Sayın Başbakanımız aradı, hem eşi hem torunuyla görüştü. Başsağlığı diledi. Toprağı bol olsun. Türk futbolunun önemli bir futbolcusunu kaybettik. Lefter ağabey Türkiye`nin futbolcusuydu, sadece Fenerbahçe`nin değildi.``(CAY-ZG)
Kaynak: AA