Sivasspor'un İç Sahada 118 Gündür Bileği Bükülmüyor

Kırmızı-beyazlı ekip, iç sahada sadece Eskişehirspor`a yenildiSİVAS - 14.

01.2012 - Spor Toto Süper Lig`de yarın Ankaragücü`nü konuk edecek olan Sivasspor, evinde 118 gündür yenilgi yüzü görmedi.

Ligde play-off`a kalmayı hedefleyen Sivasspor, bu sezon zor günler yaşayan ve adeta ligin dibine demir atan Ankaragücü`nü konuk edecek. Bu sezon ligde iç sahada yaptığı 10 maçta 5 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden Sivasspor, evinde sadece 1 maçtan yenik ayrıldı.

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor gibi ligde daha önceki sezonlarda şampiyonluk yaşamış takımlardan Sivas`ta puan ve puanlar alan ``Yiğidolar``, bu sezon iç sahada sadece Eskişehirspor`a yenildi.

Ligin 2. haftasında 18 Eylül 2011`de Sivas`ta Eskişehirspor`a 4-0 mağlup olan Sivasspor, Eskişehirspor yenilgisinin ardından bugüne dek geçen 118 günlük sürede ligde çıktığı 9 maçta mağlubiyet yüzü görmedi.

Bu sezon Sivas`ta Bursaspor`u 3-0, Mersin İdmanyurdu`nu 1-0, Fenerbahçe`yi 2-0, Samsunspor`u 3-2, Kardemir Karabükspor`u 3-0 mağlup etmeyi başaran Sivasspor, evinde Gaziantepspor ile 0-0, Gençlerbirliği`yle 1-1, Trabzonspor ile 2-2 ve Manisaspor ile de 2-2 berabere kaldı. İç sahadaki 10 maçta rakip fileleri 17 kez havalandıran kırmızı-beyazlılar, kalesinde ise 11 gol gördü.

-Yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor-Ligde 20. haftaya 28 puanla 7`nci sırada giren Sivasspor ile 11 puanla 18. sırada yer alan Ankaragücü arasındaki maçı, hakem İlker Meral yönetecek. Meral`in yardımcılıklarını Orkun Aktaş ve Hakan Yemişken`in yapacağı maçta, Mustafa Öğretmenoğlu yardımcı hakem olarak görev alacak. Sivas 4 Eylül Stadı`nda oynanacak müsabaka, saat 13.00`da başlayacak.

Sivasspor, Ankaragücü`nü yenerek hem son haftalardaki çıkışını sürdürmek hem de yenilmezlik serisini devam ettirmek istiyor. En son yenilgisini ligin 12. haftasında, 26 Kasım 2011`de deplasmanda Galatasaray karşısında 2-1`lik skorla alan Sivasspor, bu maçın ardından 49 günlük sürede 7`si ligde, 1`i kupada olmak üzere çıktığı son 8 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Yiğidolar, son 8 maçlık periyotta 4 galibiyet ve 4 beraberlik aldı.

Sivasspor`da, Mersin İdmanyurdu ile Ziraat Türkiye Kupası`nda oynanan maçta kırmızı kart gören Çek oyuncu Jan Rajnoch ve sarı kart cezalısı Uğur Kavuk, Ankaragücü karşısında forma giyemeyecek.

(AHM-EMN-HÜY-ADA)
Kaynak: AA