Öğretmen ve Öğrenciler Cadde Sokakları Temizledi

Kozluk 75.

Öğretmen ve Öğrenciler Cadde Sokakları Temizledi
Yıl İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri anlamlı bir kampanyaya imza attı. Türkçe Öğretmeni İbrahim Altun`un öncülük ettiği `Temiz Çevre, Sağlıklı Yaşam` kampanyası çerçevesinde, öğretmen ve öğrenciler, başta okul bahçesi olmak üzere okul güzergahında bulunan birçok cadde ve sokakta temizlik çalışması başlattı.
Kampanyayı başlatan Türkçe Öğretmeni İbrahim Altun, "Doğa temalı dersimi uygulamalı olarak işleyerek, okulda bir temizlik kampanyası başlatmayı düşündüm. Böylece hem öğrencilere çevre bilinci ve temizlik alışkanlığı kazandırmayı hem de halkımızın doğaya karşı daha duyarlı olmalarını sağlamayı amaçladım. İnşallah amacına ulaşmıştır. Kampanyaya büyük bir özveriyle katılan herkese örnek olan bütün öğrencilerimi kutluyorum." diye konuştu.
Böyle bir uygulamanın başlatılmasından son derece memnun olduklarını ifade eden öğrenciler, "En güzel temizlik kirletmemektir" prensibiyle herkesin çevreye duyarlı olması gerektiğini söylediler.
Okul idare ve öğretmenleri, kampanya çerçevesinde önümüzdeki günlerde belediye başkanını ziyaret ederek, okulun çevresine çöp bidonlarının konulmasını talep edeceklerini ifade ettiler. Öte yandan, okulda toplanan çöplerle dolan yüze yakın poşet, daha sonra belediyenin çöp arabasına konularak imha edildi.