Computer Troubleshooters, Türkiye'de Ücretsiz Arıza Tespit Dönemini Başlatıyor

Dünyanın en büyük IT servis hizmetleri franchise markası Computer Troubleshooters (CT), kısa bir süre önce faaliyet göstermeye başladığı Türkiye`de bir ilki gerçekleştiriyor.

Computer Troubleshooters, Türkiye'de Ücretsiz Arıza Tespit Dönemini Başlatıyor
CT, kurduğu global ve güçlü altyapı ile uzaktan sorun teşhisi ve destek vermeye başlıyor. CT, IT alanında bir devrim olma özelliği taşıyan bu hizmetiyle hayatı kolaylaştıran pek çok yeniliği Türkiye`yle buluşturuyor

Gelişen teknoloji ve artan elektronik cihaz kullanımı hayatımızın büyük bir bölümünü kaplamaya başladı. Kullanımın artması, arızaları ve kullanıcıların bu arızaları bir şekilde çözmeleri ihtiyacını doğuruyor. Bununla birlikte bugüne kadar ülkemizde elektronik cihazlarda, özellikle dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda karşılaşılan sıkıntı ve arızaları çözecek, periyodik kontrollerini yapacak, gerekli programların yüklemesini sağlayacak kapsamlı ve tutarlı bir hizmet markası bulunmuyordu. Bu hizmet,ülkemizde giderek artmakta olan bu ihtiyacın en önemli cevabı olacak.

"Küçük işletmeler ve ev kullanıcılarının bilişim departmanı olma" misyonuyla hareket ederek 2011 yılında ABD`de "Yılın Franchise Ödülü"nü kazanan IT servis franchise zinciri CT`nin Türkiye`deki ilk önemli atağı olan bu önemli hizmetiyle, bilgisayarlardaki arızayı 15 dakikada tespit edecek ve kullanıcıya ücretsiz olarak ayrıntılı rapor sunacak. Türkiye`de ilk kez verilecek bu hizmete bir süre sonra uzaktan / çevrimiçi olarak da ulaşılabilecek. "Ücretsiz Arıza Tespiti", özellikle bilgisayarı bozulankullanıcıların tamirciye duyduğu güven sorununu ortadan kaldıracak ve merdiven altı tamirci kavramını ortadan kaldıracak. YASAL BİR ZORUNLULUK HALİNE GELECEK CT Avrupa ve Asya Franchise Sorumlusu Ömer Mutlugün, tüm bilgisayar markalarında fabrika garantisi olan iki yılın sonunda meydana gelen arıza oranının yüzde 18 olduğunu belirterek, üçüncü yılda ise bu arızaların yüzde 30`a çıktığını ve sonraki yıllarda artarak devam ettiğini söyledi. Türkiye`de 2009`dan itibaren zincir tekno marketlerin 5 yıllık "Uzatılmış Tamir Garantisi" hizmeti sunduğu; ancak daha önce satılan garantilerin zamanının gelmeye başladığını ve birçok markaya bu hizmeti kimin vereceği ileilgili sektörde soru işaretlerinin bulunduğunu belirtti. T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı`nın yeni mevzuatlarına göre, bir marka ile ilgili uzatılmış servis garantisi verilebilmesi için en az 50 noktada servis ağının bulunması gerektiğini kaydeden Ömer Mutlugün, "CT olarak Türkiye`ye girme kararı almamızda ülkemizde bu tür hizmetlere acil ihtiyaç olduğunu görmemizin payı büyük. Uzatılmış Tamir Garantisi", uzaktan teşhis ve müdahale, hızlı ve yerinde servis, disiplin ve güven günümüz bilgisayar kullanıcılarıiçin çok önemli ihtiyaçlar. Bunun için uygun zaman oluştu" dedi

AYRINTILI RAPOR VERİLECEK Mutlugün, CT`nin birçok yenilikçi hizmetinin bulunduğunu belirterek yeni uygulamaları hakkında şunları söyledi, "Örneğin bize gelen kullanıcılara ihtiyaçlarına göre 15, 30 ve 45 dakikalık üç ayrı aşamada arıza tespiti yapacağız. Sonucunda bilgisayarı ile ilgili yazılım veya donanım arıza tespitiyle ilgili birkaç sayfalık ayrıntılı hata raporu sunacağız. Bu raporla ister bizde tamir yaptıracak isterse tanıdığı ve bildiği bir tamirciye gidecek. Bu hizmet, bilgisayarlarda kesin teşhis konulmasını sağlayacakve tüketiciyle servis noktaları arasındaki güvensizliği ortadan kaldıracak. Böylece kullanıcı, bilmediği alanlarda kötü sürprizlerle karşılaşmayacak." BİLGİSAYAR ARIZALARININ YÜZDE 40`I ÖNCEDEN ÖNLEM ALINMADIĞI İÇİN Türkiye`de her ay 800 bin kullanıcı bilgisayarlarındaki sorunlara çözüm ararken, tüketici kaynaklı bilgisayar arızalarının yüzde 40`ının, önceden önlem alınmadığı için ortaya çıktığını belirten Mutlugün, "Bana bir şey olmaz" mantığı ile hareket eden bilgisayar kullanıcılarını "Kamikaze"lere benzettiklerini söyledi. Mutlugün, tüketiciyle üretici arasında bir bakım anlaşması yapılabildiğini; ancak Türkiye`de bu hizmetin bilinmediğini belirterek, "Bilgisayar arızalarının çoğunluğu virüs ve kullanıcıhatalarından kaynaklanır. Bilgisayarlar düzenli olarak virüs taramalarından geçirilmeli, performans testlerine tabi tutulmalıdır. Bilgisayarlarımızın harddiski, dolabımızın rafları gibidir. Bu rafları düzenlemeden eşyaları tıkıştırırsak bir gün hata verecektir. Bu yüzden bilgisayarımızın harddiskini zaman zaman diognastik, yani teşhis ve tanıya yönelik düzenlemelerden geçirmeliyiz." Tüketici elektroniği ve IT ürünlerinde uyguladığı teknik servis franchise modeli ile dünyada model olan CT ülkemizde tüm elektronik ve beyaz eşya ürünleri için servis hizmeti vermeye ve Uzatılmış Tamir Garantisi (Extended Warranty) kapsamındaki servis bakımlarını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Ülkemizde 280 noktada hizmet verme hedefiyle hareket eden CT, Türkiye için 18 bin TL olarak belirlediği franchise bedelini, sektöre hızlı girmek için ilk 85 noktadan almıyor. En uygun şartlarla CT ailesine katılmakve bu büyük global IT devinin çatısı altında hizmet göstermek isteyen yatırıcıların sayısı günden güne artıyor.
Kaynak: İHA