Gül ve Medvedev, Yaroslavl`da Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya’nın Yaroslavl kentinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Küresel Politika Forumu’na katıldı.

Gül ve Medvedev, Yaroslavl`da Bir Araya Geldi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in daveti üzerine Yaroslavl kentine gelen Gül, Rusya lideri ile birlikte, “Toplumsal Çeşitlilik Çağında Modern Devlet” temasının ele alındığı kapanış oturumunda bir konuşma yaptı. Gül ve Medvedev forumun ardından ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Medvedev görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, Gül’ün zirveye katılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül’ün sunumunu beğendiğini ifade eden Rusya lideri, Yaroslavl’da olmasından dolayı teşekkür etti. Medvedev iki ülke arasında bir çok alanda ilişkilerin geliştiğini kaydetti.

Gül de yaptığı açıklamada Küresel Politika Formu’na davet edilmesi ve konuşma yapsının kendisi için onur vesilesi olduğunu belirtti. Yaroslavl kentinde yaşanan uçak kazası nedeni ile sadece Rusya’nın değil, kendilerinin de acı bir günü olduğunu söyledi. Gül uçak kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade etti.

Gül, takımın forumun yapıldığı binada antreman yaptıklarını öğrendiğini, bu tür kazaların olmaması ile ilgili temennisini dile getirdi.

Gül-Medvedev görüşmesinde iki ülke ekonomik, siyasi ve enerji alanındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslar arası gelişmeler ele alındı.