İş-kur'un Projesiyle 100 Kişi İş Sahibi Oluyor

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 100 geçici işçi Afyonkarahisar Belediyesi'nde istihdam edilecek.

İş-kur'un Projesiyle 100 Kişi İş Sahibi Oluyor

Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ve İŞ-KUR İl Müdürü Kadir Hamikli arasında imzalanan protokol gereği; geçici işçiler şehrin birçok noktasında bulunan fidanlıkların bakımı ve ağaçlandırma çalışmalarını yürütecek. Demirkapu, işçilerin Hıdırlık Mevkii, Gazlıgöl yolu ve çevre yolunda fidanlık ve ağaçlandırma çalışması yapacağını söyledi.

İŞ-KUR İl Müdürü Kadir Hamikli de TYÇP çerçevesinde 2011 yılı içerisinde Afyonkarahisar'da 34 proje uygulandığını söyledi. Bundan 630 kişinin faydalandığını açıklayan Kadir Hamikli, "Bunlardan bir tanesi de Afyonkarahisar Belediyesi ile imzaladığımız protokoldür. Bu protokol çerçevesinde ilimizde kısa süreli de olsa bazı iş arayan vatandaşlarımızın iş bulmasına imkan sağlayacağız. Diğer taraftan da projenin gereği olarak kamu yararına bazı faaliyetlerin icra edilmesine vesile olacağız." dedi.

Kurum olarak son 3 yılda çalışmalarını çok yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade eden Hamikli, bu çalışmaların özellikle kamu kurumlarının faaliyetlerini daha etkin yürütmesi ile birlikte, iş arayan vatandaşların kısa süreli de olsa iş sahibi olmasına vesile olduğunu belirtti.