Vali Şahin, Milas’taki Turizm Tesislerini Gezdi

Milas Turizm Altyapı Hizmet Birliği toplantısına katılan Muğla Valisi Fatih Şahin, Uzunyuva kazı çalışmaları ve birlik tarafından yaptırılan tuvaletleri inceledi.

Milas Turizm Altyapı Hizmet Birliği Eylül ayı olağan toplantısı dün Milas Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Vali Fatih Şahin başkanlığında gerçekleşti. Saat 9.00’da başlayan toplantıya Birlik Encümen üyeleri Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen, Meşelik Köyü Muhtarı Tahir Saylak, sektör temsilcisi Nazmi Doğru, Hasanlar Köy Muhtarı Mehmet Emin Avcı ve Çökertme Köy Muhtarı Ali Akdemir’in yanı sıra Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı katıldı

3 maddeden oluşan toplantı gündemi Aylık Gelir ve gider cetvellerinin incelenmesi, ödenek aktarımı ve Birliğin diğer iş ve işlemlerinin görüşülmesi maddelerinden oluştu.Kısırlar-Demirciler Yolu İl Özel İdare’den gündemde görüşülen Kısırlar Köyü ile Demirciler Köyü arasındaki 2 km’lik bozulmuş yolun İl Özel İdare tarafından yapılması kararlaştırılırken Vali Şahin’in yaptığı görüşme ile neticelenmiş oldu.Ayrıca yine Kemerköy ve Yeniköy Santrallerine yazılan yazının sonucu olarak 250’ye yakın çöp bidonunun temin edildiği ve Milas Belediyesi ekiplerince belirlenen bölgelere dağıtılacağı, yine alınan 66 adet çöp konteynerinin bu hafta içinde ilçemize gelmesi sonucu belirlenen noktalara dağıtılacağı bildirildi.

Buradaki toplantının sona ermesinin ardından Muğla Valisi Fatih Şahin, Milas Kaymakam M. Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen ile birlikte kazı çalışmaları devam eden Uzunyuva’yı ziyaret ederek devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Şahin, “Burası gerçekten önemli bir buluş. Görevli arkadaşlarla görüşüp gerekli bilgileri aldım. Gayet güzel çalışmalar var. Kültür Bakanımız bu alanla bizzat yakından ilgileniyor. Burayı ayağa kaldırmak, güzel hale getirmek, yapılması gerekenleri yapmak adına elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu arada Almanya’dan gelen bir heyet var. Onlarda çalışmalarını sürdürüyor. Milas halkına ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Alana gerekli ihtimamı göstererek, canlandırmak, kamulaştırılan alanı güzel projelerle önemli bir yer haline getirmek önemli görevlerimiz arasında.İstimlak ile ilgili çalışmalar bitmiş durumda. Mahkemeye intikal eden hususlar var. Onları bekliyoruz. Onların dışındakiler kamulaştırıldı. Bakanlık ödeneği bizlere gönderdi ve bizlerde kamulaştırma bedellerini şahıslara ödedik. Bir problem yaşamadık. Bölgede yer alan Telekom binası buradan kaldırılması gerekli. Turizm Bakanlığı konuyu Ulaştırma Bakanlığı’na iletti. Netice ile ilgili bilgim yok. O bina bu alana yakışmıyor. Genel bütünlüğünde görüntü kirliliği oluşmaması için binanın kalkması lazım” diyerek burada yaptığı ziyareti değerlendirmesinin ardından Turizm Altyapı Hizmet Birliği ile Milas Belediyesinin ortaklaşa tamamladığı Pazar yeri Tuvaletini gezmek için Pazar yerine hareket etti

Buradaki incelemesi sırasında Milas Spor amigosu Şeker (İbrahim Alır) Vali Şahin’e Milâs Spor atkısı hediye ederek bu yıl Muğla Süper Amatör Kümede takımın gerçekleştireceği karşılaşmalara davet etti.Buradan pazaryerine hareket eden Vali Şahin kapalı Pazar yerindeki bir kısım esnaıda ziyaret ederek sorunlarını dinledi. En fazla şikâyeti ‘Manavların koku sorunu’ olarak alan Muğla Valisi Şahin’e Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yeni projeyle bu sorun ortadan kalkacak diyerek açıklama yaptı. Vali Şahin bu ziyaret sonrası Milas’tan ayrıldı.
Kaynak: İHA