Hakkari`de Öldürülen Yıldırım, İzmir`de Toprağa Verildi

Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde, eşiyle birlikte yemekten döndükleri sırada uğradığı terörist saldırı sonucu yaşamını yitiren TÜPRAŞ Aliağa Rafinesi İşletme Operatörü Engin Yıldırım, İzmir`in Buca ilçesindeki Kuruçeşme Cemevi`nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.


Dün (28 Eylül) akşam saatlerinde uçakla Van`dan getirilen Yıldırım`ın cenazesi, cemevinin morguna kaldırılmıştı. Bugün öğle saatlerinde düzenlenen törene eşi Sevcan Yıldırım, babası İsmet, annesi Fadime ve kızkardeşi Yasemin Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, iş arkadaşları ve çok sayıda yakını katıldı. Törende Engin Yıldırım`ın eşi, babası ve annesi, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Aile adına konuşan amcası Kemal Yıldırım, olayın alçak bir saldırı olduğunu söyledi. Yeğeninin sevgi dolu bir insan olduğunu, onun izinden giderek alçaklıklara fırsat vermemek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "Yolumuz taşlı ve dikenli. Çok zor bir yürüyüşteyiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun." dedi. Petrol-İş Genel Başkanı Öztaşkın da Yıldırım`ın barış isteyen bir kişi olduğunu, ülkesini ve insanları sevdiğini, bu sebeple öğretmen eşini, çocuklara eğitim vermesi için Hakkari`ye gönderdiğini belirtti. Öztaşkın, "Sıkılan kurşunlar umutlarını, canını aldı. Kimler tarafından ve ne amaçla yapılırsa yapılsın, işlenen cinayetler meşru kılınamaz. Biz de Engin`in izinden yürüyeceğiz ve şiddetin, terörün son bulması için çabalayacağız." şeklinde konuştu. Federasyon Başkanı Özer ise her gün yeni terör olaylarının yaşandığına dikkat çekerek, "Engin canımız. Türkiye`yi kamplara bölenleri, siyasette ahlâksızlık yapanları sevmezdi ancak gün geldi, sevmedikleri karşısına çıktı ve katledildi. Yarın sıra kimde bilmiyoruz. Engin kardeşimize hakkımızı helâl ediyoruz. Kardeş kavgasına sebep olanlara, topluma nifak tohumları ekenlere ve kendi topraklarını bombalayanlara ise helâl etmiyoruz." dedi.

Daha sonra cemevinden Özdoğan Sağlam, Engin Yıldırım`ın cenaze namazını kıldırdı. Eşi Sevcan ve babası İsmet Yıldırım da yan yana saf tuttu. Namazın ardından Yıldırım’ın cenazesi, Yeni Buca Mezarlığı`nda toprağa verildi.