Elbistan Meslek Yüksek Okulu`nda Yeni Dönem Başladı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılını törenle açtı.

Elbistan Meslek Yüksek Okulu`nda Yeni Dönem Başladı
Meslek Yüksek Okulu bahçesindeki Atatürk Anıtı`na çelenk sunumu ile başlayan törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla devam etti. Programın ikinci bölümü ise konferans salonunda yapıldı. Buradaki programda konuşan EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, öğrencilere iyi bir geleceğe hazır olmak için yapmaları gerekenleri anlattı. Binici, "Üniversitelerin, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkılar gibi temel görevleri bulunmaktadır. Yüksek Okulumuz bu amaçlara hizmet için her zaman gayret içerisindedir. Hızla gelişmekte olan ülkemizin en önemli avantajı sahip olduğu genç nüfusudur. Söz konusu gençlerimiz çağın gereklerine göre yetiştirilebilirse ülkemiz çağdaş ülkeler arasında önemli bir yer alacaktır. Okulumuzda bin 200 ile bin 400 arasında öğrenci sayısı bulunmakta ve 11 programda eğitim yürütülmektedir. Bu eğitim programında İnşaat ve Yerel Yönetim Programına öğrenci alınacak, tarım ve hayvancılıkla ilgili yeni 3 programımız senatoya teklif edilecektir." diye konuştu.
Zamanın hızla ilerlediğini belirten Binici, geri dönüşü olmayan ve kolay israf edilen bu kavrama dikkat edilmesini istedi. Binici Öğrencilere dönük şu mesajları verdi: "Okulumuzda bulunacağınız süre içerisinde hocalarınızdan en iyi şekilde yararlanmaya çalışınız. Mutlaka dar alanlarda üstün beceriler elde etmeye çalışınız. Çünkü sanayi ve iş dünyası bu konuya büyük önem vermektedir."
Programda ayrıca okulun gelişime katkıda bulunduğu gerekçesiyle Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük adına vekili Bilal Yüce’ye teşekkür plaketi verildi. Ayrıca okul içerisinde ödüle layık görülenlere ödülleri törenle takdim edildi. Açılış dersini ise KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın yaptı. Aydın ilk derste ‘yönetim süreci’ konusunu işledi.
MYO’ nun açılış programına Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkan Vekili Bilal Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Faruk Benli, Doğan Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, B Termik Santral Müdürü Alper Özcan ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.