Baybatur: Üzüm, Zeytin ve Pamuk Üreticisi Altın Çağını Yaşıyor

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, hükümetleri döneminde üzüm, zeytin ve pamuk üreticisinin altın çağını yaşadığını söyledi.

Baybatur, amaçlarının çiftçileri daha iyi şartlarda üretim yapar hale getirmek olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Baybatur, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)`ne üye ülkelerde tarım sektörüne destek azalırken sadece Türkiye`de arttığını vurguladı. AK Parti İl Başkanı, tarıma verdiği desteğin yüzde 27 ile dünyanın en iyisi olduğunu kaydetti. Türkiye’de üreticinin aldığı desteğin yanısıra ekonomik iyileştirmenin de dünya standartlarına geldiğini aktaran Baybatur, şunları söyledi: “Tarım sektörü desteği 1995-1997 yıllarından bu yana bütün OECD ülkelerinde düşerken bir tek Türkiye`de artış gösteriyor. İlgili rapor, Türkiye`de 1986-1988 arasında yüzde 20 olan bu desteğin, 2008-2010`da yüzde 27`ye çıktığını gösteriyor. AB ülkelerinde tarım sektörüne verilen destek söz konusu yıllarda yüzde 22 olurken OECD`de yüzde 20 seviyesinde kaldı. Dünyanın yedinci büyük tarım üreticisi Türkiye`nin en büyük ticari ortağının AB, ABD ve Ortadoğu ülkeleri olduğu ifade ediliyor. Bu rakamlar da gösteriyor ki AK Parti hükümetleri, ekonomide olduğu gibi tarımda da çok önemli başarılara imza atarak üreticiyi dünyayla rekabet eder konuma getirdi.” dedi.

Bugün Manisa bölgesinde üzümün geçmiş yıllara oranla çok iyi fiyatlarla alıcı bulduğunu belirten Murat Baybatur, “Ziraat odaları, AK Parti hükümetinin yaptığı icraatları takdir ederek teşekkür ediyor. Yalnızca Manisa’da, iktidarımız döneminde 12 milyon fidan dağıtıldı.” şeklinde konuştu.