Altın Portakal Kapsamında Kısa Filmler Uluslararası Kanalda Yarışacak

48.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve uluslararası kısa film kanalı Shorts TV, yeni projeleri olan kısa filmcileri sektörün profesyonelleri ve sponsorlarla buluşturacak bir yarışma düzenliyor. Söz konusu yarışma Altın Portakal Festivali’nin yapıldığı 8-14 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Antalya Büyükşehir Belediyesi-Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen festival kapsamında ‘Fikrini Anlat! / Pitch!’ adlı yarışmada, katılımcıların iki dakika içinde anlatacakları kısa film fikirleri yarışacak. Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Türkiye’de yayın yapan uluslar arası kısa film kanalı Shorts TV’nin Antalya’da gerçekleştireceği söz konusu yarışmada kısa film projeleri, jüri tarafından değerlendirildikten sonra ShortsHD kanalında gösterim şansı bulacak.
‘Fikrini Anlat! / Pitch’ adlı yarışmaya katılmak isteyenler için başvuru koşulları şöyle: “Daha önce en az bir kısa film çekmiş olmak. Kısa film fikrinin telif ve tüm yayın haklarına sahip olmak. Daha önceki çalışmaların DVD formatında ( sıkıştırılmamış, yüksek çözünürlüklü ) kırk beş saniyeyi geçmeyen bir kolajını çekim günü yanında getirmek.

Kısa film fikrinin yüz kelimeyi geçmeyen bir özetini ve İngilizce çevirisini çekim günü yanında bulundurmak. Kısa film fikrini kamera önünde iki dakika içerisinde anlatabilmek.”
Yarışmaya katılmak isteyenlerin; ön başvuru için isimlerinin tam halini, kısa özgeçmişlerini ve iletişim bilgilerini içeren bir e-postayı pitch@shorts.tv ve fikrinianlat@aksav.org.tr adreslerine göndermeleri gerekiyor.