Valis Arslan: Balıkesir`de En Az Şikayet Sağlıktan

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 22 yıllık idarecilik hayatında kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları hakkında çok sayıda şikayet aldığını belirterek, "Buradaki 26 aylık görev sürem boyunca en az şikayet gelen alan, sağlık ve sağlık çalışanlarıdır.

Valis Arslan: Balıkesir`de En Az Şikayet Sağlıktan
Bu da sağlık çalışanlarının vatandaşa verdiği önemin bir göstergesidir." dedi.

Balıkesir Devlet Hastanesi`ne, Rifat-Asuman İmanoğlu Acil Servis Polikliniği`nin temelinin atılması, ayrıca hizmete giren Nurgül Uğur Kemoterapi Uygulama Merkezi, Evde Bakım Birimi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi vle kanser hastalarının tedavisinde kullanılan PET-CT isimli cihazla ilgili tören düzenlendi. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçevan, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, daire müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

İlk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur`un eşinin katkılarıyla yapılan kemoterapi uygulama merkezinin kuredesi kesildi. Merkezi gezen Vali Arslan ve beraberindeki heyete, Hastane Başhekimi Hasan Hocaoğlu tarafından bilgi verildi. Ardından konferans salonuna geçen heyet, diğer açılışları video konferans aracılığıyla buradan yaptı. Temeli atılan acil servis üniteleri ve açılan birimlerle ilgili bilgi veren Başhekim Hocaoğlu, Balıkesir Devlet Hastanesi`nin 1952 yılında kurulduğunu söyledi. Yerleşke üzerinde yapılan eklemelerle bugüne gelindiğini belirterek, "Kemoterapi uygulamalarımız 2008 yılında başladı. Bu sürede 8 bin 938 hastaya hizmet verildi. Ayrıca yıllardır 300 metrakarelik alana sıkışan acil polikliniğimizi, yeni yapılacak 900 metrekarelik modern binaya taşıyacağız." dedi.

İl Sağlık Müdürü Yılmaz ise çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Ok da hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ederek, üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Ardından söz alan Milletvekili Uğur, hükümetin sağlık politikalarından söz eederek, "Sağlıkta değişim süreci devam ediyor. Sosyal güvenlik kurumları ve bunlara bağlı hastaneler, aynı çatı altında birleşti. Hükümetimiz, bütçeden sağlık ve eğitime en büyük payı ayırıyor. Amacımız, sağlıklı nesiller ve gençler yetiştirmek." şeklinde konuştu.