Tortulu Köyüne İki Yılda Üç Köprü Yapıldı

Adana`nın Feke ilçesine bağlı Tortulu köyüne iki yılda üç köprü yapıldı.

Tortulu Köyüne İki Yılda Üç Köprü Yapıldı

Tortulu Köyü Topakhasan Mahallesi’ne güneyden ulaşımı kolaylaştıran köprünün ikisi bu yıl, kuzey köy ve mahallelere bağlantı sağlayan diğer köprü ise geçen yıl hizmete sunuldu.

Köy muhtarı Nimet Topak, her yıl kış aylarında aşırı derecede yağan yağmur yüzünden köyün diğer mahalleleri ile irtibatının kesildiğini belirterek, "Yol olmayınca da 1 kilometre uzağımızdaki mahalleye bile ulaşamıyorduk. Yeşili, suyu ve temiz havası ile yaz aylarında köyümüze yaylaya ve pikniğe gelen vatandaşların kullandığı, köyümüzün en işlek yolu olan güney yolumuzdaki iki dere yatağına ise bu yıl iki köprü inşa edildi. Yakın tarihe kadar köyümüze özellikle de bu mahallemize ulaşmak çok zordu, açılan yollar ve köprüler sayesinde yıllardır çektiğimiz sıkıntılar çözüme kavuştu." dedi.

Yapılan çalışmalarla çevre köy yollarının birçoğunun asfaltlandığını belirten Topak, "Bizim yolumuz asfalt olmaya çok müsait. Köyümüze iki yıl içinde üç köprü kazandıran başta Adana Valiliğimize, Feke Kaymakamlığımıza, Köylere Hizmet Götürme Birliğine, İl Genel Meclis Üyelerimize ve emeği geçen herkese şahsım ve köyüm adına teşekkür ediyor, yolumuzun asfalt olacağı günleri iple çekiyoruz” diye konuştu.