Okullardaki Komisyon Sayısı Azaltılıyor

Türkiye Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, okullarda öğretmenlerin zamanını alan ve eğitim kalitesini düşüren komisyon sayısının azaltılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışma başlattığını duyurdu.


Doğan Ceylan, daha önce müfettişler olarak okullardaki komisyon sayısının öğretmenlere ve eğitim kalitesine ciddi engel olduğunu açıkladıklarını hatırlattı.
Öncelikli işi eğitim ve öğretim olan okullarda, yönetici, öğretmenler kurulu ve komisyon toplantılarından eğitime yeterince odaklanamadıklarını ifade eden Ceylan, “Okullarda oluşturulması gereken kurul, komisyon ve ekipler zaman içinde öyle çoğaldı ki toplantısız gün geçmez oldu. Her kurul-komisyon eğitime ayrılması gereken zamandan bir parça çalıyor. Bu durumdan öğretmen ve yöneticiler şikâyetçiydi. Bizler de eğitim müfettişleri olarak kurul-komisyon sayısının azaltılması gerektiğine inanıyor ve bunu her ortamda dile getirmiştik. Milli Eğitim Bakanlığı, nihayet bu sese kulak verdi ve ilköğretim okullarındaki kurul-komisyon sayısının azaltılması için çalışma başlattı. Daire Başkanı Ömer Köse’nin başkanlığında bir çalıştay düzenlendi. Çalıştaya değişik illerden eğitim müfettişleri de katıldı ve komisyonları azaltmaya yönelik önemli bir çalışma yaptı.” dedi.

Doğan Ceylan, okullarda komisyon sayısının azaltılmasına destek verdiklerini yenileyerek, bu konuda çalışmalarında biran önce tamamlanmasını istedi.