Çocukların Motosiklet Kaçamağı Hastanede Bitti (özel)

Ataşehir`de, çocukların kullandığı motosiklet, Yeditepe Üniversitesi`ne ait personel servisiyle çarpıştı.

Çocukların Motosiklet Kaçamağı Hastanede Bitti (özel)
Otobüsün altında kalarak metrelerce sürüklenen motosikletteki biri kızı 2 çocuk ağır yaralandı.
Kaza Mevlana Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre Vijan Duran (14) isimli kız çocuğunun kullandığı 34 AY 0497 plakalı Scooter motosiklet, aniden sokak arasından caddeye çıktı. Bu sırada seyir halinde olan Yılmaz Bayram’ın kullandığı 34 BJ 9717 plakalı Yeditepe Üniversitesi’ne ait servis otobüsü ile motosiklet kafaya çarpıştı. Otobüsün altına giren motosiklet metrelerce sürüklendi. Kaza sırasında motosikleti kullanan Vijan Duran ve arkasında oturan yakını Asilhan Kalkan (11) ağır yaralandı.
Son anda durabilen servis otobüsünün altından çıkartılan çocukların yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk önce durumu ağır olan ve bacağı kopma noktasına gelen Asilhan Kalkan’ı sedyeye koyarak ambulansa taşıdı. Bu sırada küçük çocuğun kopmak üzere olan ayağı sedye üzerinden düşünce kısa süreli panik yaşandı. Kalkan, sağlık ekipleri tarafından Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Yaralı Vijan Duran da başka bir ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yaralıların hastaneye kaldırılmasından sonra servis otobüsünün sürücüsü Yılmaz Bayram da polis tarafından gözaltına alındı. Olay yerinde kendisini savunan Bayram, "Sokaktan aniden çıktılar. Son anda fark ettim. Çok hızlı kullanıyorlardı. Duramadım; biraz sürüklendiler." diye konuştu.
Görgü tanıkları da kaza anını anlatırken, servis otobüsünün normalden biraz hızlı olduğunu, aniden yola çıkan çocukların kullandığı motosikletle çarpıştığını öne sürdü. Kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.