Vali Yüksel: Ankaralılara Kentini Düşündürecek Bir Mekanizma Hayata Geçirilmeli

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Ankara halkına kentini düşündürecek bir mekanizmanın mutlaka hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Bu mekanizma da Ankara Kalkınma Ajansı’dır." dedi.

Vali Yüksel, Ankara Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti ve ajansın yeni hizmet binasında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ajansa gelişinde Genel Sekreter Doç. Dr. Asım Balcı tarafından karşılanan Vali Yüksel, Ajansın Öveçler’de bulunan yeni hizmet binasındaki incelemeleri esnasında, ajansın kısa sürede önemli yol kat ettiğini belirterek, "Yeni hizmet binamız hayırlı olsun. Son derece işlevsel bir mekan oldu. Buradan çıkacak çalışmalar neticesinde Ankara’da dün konuşulmayan ve tartışılmayan hususların bundan sonra her zeminde konuşulacağına ve tartışılacağına inanıyorum." dedi.

Ajans uzmanlarına hitaben yaptığı konuşmada da beklentilerini dile getiren Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Alâaddin Yüksel, "Ankara’nın uzun zamandan beri tartışılmayan, Ankara’nın uzun zamandan beri konuşulmayan birçok meselesinin kalkınma ajansı vasıtasıyla gündeme getirileceğini ve insanların Ankara’yı konuşacağına inanıyorum. Sizden istediğim şey şudur; öyle başlıklar oluşturalım ki Ankaralı Ankara’yı konuşmaya başlasın. Bir şehir düşününüz ki o şehir Hititleri konuşsun, Frigleri konuşsun, kazdığınız her yerden tarihi eserler çıksın, Bizans’ın kalıntıları her yerde sergilensin, her köşeden bir Selçuklu eseri ortaya çıksın, Osmanlı her sokağında rüzgar gibi essin, gelin siz bu tarihinizi dünyayla paylaşmayın, böyle bir şey olabilir mi? Bunu destekleyecek yüksek bir kültür yapılanmanız olsun, şehirde 49 tane müzeniz olsun, 3 tane operanız, 11 tane tiyatronuz, 39 tane sinemanız ve 40’ın üzerinde kütüphaneniz olsun ama bu şehirde kültürle turizmi, turizmle kültürü yan yana getirip dünya ile buluşturmayın."
Başkent olmanın önemli bir kentsel taç olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Vali Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi bu kenti marka gücü kuvvetli bir şehir yapmalıyız, benim sizden isteğim şudur, marka gücü yüksek bir Ankara’nın mutlaka yaratılmasıdır. Ankara’nın çok yönlü potansiyelini; Tarımını, hayvancılığını, EXPO heyecanını, uluslararası fuarcılığını ve spor tabanlı organizasyonlarını konuşan, tartışan ve kovalayan bir Ankara hayalimiz olmalıdır. Ankara halkını kentini düşündürecek bir mekanizmanın mutlaka hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu mekanizma da Ankara Kalkınma Ajansı’dır. Sizlerden çok ama çok şeyler beklediğimi bilmenizi isterim."
Ajansın Ankara’da farkındalık yarattığını ve bunun artarak devam edeceğine inandığını belirten Vali Yüksel, bundan sonra EMITT, ITB Berlin ve Moskova gibi uluslararası borsa ve fuarlarda Ankara’nın güçlü bir şekilde yer almasını da arzu ettiğini vurguladı.
Vali Yüksel, Ankara Kalkınma Ajansı’nın Anadolu’daki diğer ajanslara da öncü ve önder olacağını belirterek Ajans personeline güveninin tam olduğunu vurgulayarak başarılar diledi.