Denizli Oda ve Borsalarından Afrika’ya Yardım Çağrısı

Denizli Ticaret Odası (DTO), Sanayi Odası(DSO) ve Ticaret Borsası (DTB) başkanları, son 60 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı Afrika için başlatılan yardım seferberliğine katılmaya davet etti.

Denizli Oda ve Borsalarından Afrika’ya Yardım Çağrısı
DTO Başkanı Necdet Özer, DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ve DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, yardıma herkesin katkı yapmasını istedi.

Odalar adına konuşan Özer, “Şu anda özellikle Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi’de insanlar açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Her geçen gün açlık nedeniyle çocuk ölümlerinin yaşandığı bu ülkelere mutlaka yardım eli uzatmalıyız. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı bu mübarek ramazan ayında Afrika’ya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığında da yardım kampanyası başlatılmıştır.” dedi. Afrika halkının yanında yer almak ve acılarını paylaşmak adına kampanya destek olunması gerektiğini ifade eden Özer, “Denizlili hayırsever üyelerimizin ve vatandaşlarımızın, mübarek ramazan ayında duyarlı davranarak yardım elini daha çok uzatacağına inancımız tamdır. Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi nezdindeki TOBB–Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı adı altında 4375-333 numaralı TL hesabına (IBAN TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33), üyelerimiz ve hayırsever vatandaşlarımız yardımlarını bir ay süreyle yatırabilecektir. Toplanan bağışlar, Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Ankara Valiliği’nin denetiminde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hesabına aktarılacaktır.” diye konuştu.