Afrika İçin Kütahya`da Bir Günde 300 Bin Lira Toplandı

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, açlık ve kuraklıkla mücadele eden Doğu Afrika ülkelerine gönderilmek üzere il genelindeki camilerde geçtiğimiz cuma günü yaklaşık 300 bin lira para toplandığını söyledi.



Üskülüplü, Afrika kıtasının doğusundaki Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi`de halkın açlık, kuraklık ve sefalet altında kötü günler geçirdiğini ifade etti. Afrika`da 40 milyonun üzerinde insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, her üç Afrikalı`dan birinin yetersiz beslendiğini, Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığını belirten Üskülüplü, şöyle konuştu: "Doğu Afrika`daki kuraklıktan mütevellit her gün binlerce çocuğun öldüğünü, gazete ve televizyon ve haberlerinden okumakta ve görmekteyiz. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığımız ülkemizde bu konunun önderliğini yaparak, `Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika`ya` sloganıyla bir kampanya başlatmıştır. Başkanımız bizzat bu yardım faaliyetiyle ilgileniyor. Ülkemiz de o bölgeye yardım konusunda dünyaya önderlik yapmıştır. Ülkemiz sadece Afrika`ya değil, deprem, sel gibi felaketler yaşayan ve yoksulluk içerisinde kıvranan ülkelere her zaman maddi ve manevi destek olmuştur."

Üskülüplü, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın, Türkiye Diyanet Vakfı`yla ortak düzenlediği kampanya kapsamında geçen cuma günü cuma namazından sonra 81 ildeki camilerde bağış toplandığını anımsattı. Üskülüplü, cep telefonlarıyla binlerce mesaj gönderildiğini tahmin ettiğini dile getirerek, ``İnsanın, özellikle bir Müslümanın içi sızlıyor oradaki bu manzarayı gördüğünde. Bir tarafta bolluk ve varlık içerisinde yaşayan insanlar, diğer tarafta kuru ekmeğe muhtaç ölümle pençeleşen insanlar. Öyle zenginler var ki, yüz binlerce lirayı bir gecede har vurup harman savurabiliyor. Diğer tarafta böyle bir manzara. Ülkemiz insanı birçok ülkeye felaketlerde yardım etmiştir ama `daha çok yardım` diyerek Afrika`daki yoksullara yardım çağrısında bulunuyoruz.`` dedi.