Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk çark etti

Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, “İslam"da teravih diye bir namaz yok" şeklinde bir beyanı olmadığını ifade ederek medyada yer alan haberlere ve kendisine karşı yapılan eleştirilere ateş püskürdü.

Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk çark etti
TNT ekranlarında yayınlanan “Ömer Çelakıl’la Hayatın Şifreleri” programına katılan Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk, hakkında çıkan “İslam"da teravih diye bir namaz yok" şeklinde ki haberleri canlı yayında yalanladı.

Bu durumu Abdulaziz Bayındır’ın gündem yaptığını dile getiren Prof.Dr. Öztürk “ Bunu 7-8 ay önce Habertürk’te Prof.Dr. Abdulaziz Bayındır gündeme getirdi. Ben hiçbir zaman bunu böyle konuşmadım, etmedim. Röportajda bana Mehmet Yaşim bey bana sordu “Prof.Dr. Abdulaziz Bayındır’ın bu söylemine ne dersiniz?” diye. Bende ona cevap verdim, hatta kendime biraz tahsir edercesine. Ama kaldı bu iş sırtımıza. Bu röportaj benimle yapıldıktan 6 gün sonra yayınlandı. “Teravih diye bir namaz yoktur” diye bir şey ben söylemedim. Şöyle dedim. ‘Prof.Dr. Abdulaziz Bayındır böyle söylüyor. Sanıyorum şu şekilde ifade etmek daha doğru olur” dedim. Bugünkü şekliyle bir teravih yoktur. Allah’ta şahit öyledir.” dedim.”

Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk çark etti

Teravih yoktur” şeklinde bir açıklamasını olmadığını ifade ederek, medyada çıkan haberleri yalanlayan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, kendisi hakkında bazı ilahiyatçıların yaptığı açıklamalara da sert çıktı. “Ben teravih yoktur diye bir açıklama yapmadım” diyen Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü;

Ama bugün bazı açıklamalar görüyorum. Hatta içlerinde benim hocam diye bahsettiğim bir zat’ta var. Ona nasıl anlattılar bilmiyorum. ‘Teravih yoktur diyen yalan söyler’ diyorlar. Yahu teravih yoktur diyen kim? Öyle bir şey söyleyen odlumu? Peygamberimiz teravih namazı kılmamıştır diye bir şey söyleyen oldu mu? Söylenen şu “Peygamberimiz bunu caminin içinde cemaatle birlikte 20 rekat kıldı mı?” soru bu. Hayır ve haşa kılmadı. 20 rekat kılmadı, caminin içinde kılmadı, hatta yasakladı bunu. Peygamberimiz bunu böyle söyledikten sonra biz neyi tartışıyoruz. Burada vahim olan başka bir gelişme var. Bunu savunurken söylenen sözler beni dehşete düşürüyor. Diyorlar ki ‘Efendim bunlar nerden çıktı? 1500 senedir ecdadımızın kıldığı namaz falan, bunu değiştirecek miyiz.?’ Bu bir şirk deklarasyonudur. Bu arkadaşlar oruç tutuyor ama, o tuttukları oruçlar, şu yedikleri herzeleri temizlemez. Bunlara buradan halkın huzurunda diyorum ki “Ağızlarında çıkanı kulakları duydun. Bunların Kuran’dan hiç mi nasibi yok? Bu söylemler şirkin formüler ifadesidir.” dedi.

BEYAZ GAZETE