Balbay'a doğum günü sürprizi

43 vekil ile Silivri'ye çıkartma yapan CHP, Balbay'ın doğum gününü de unutmadı.

Balbay'a doğum günü sürprizi
2. Ergenekon davasında iki yılı aşkın süredir tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay, CHP İzmir Milletvekili seçildikten sonra ilk kez hakim karşısına çıktı. 51'inci doğum gününü dün cezaevinde kutlayan Balbay'a destek için gelen 43 CHP milletvekili de duruşmayı izledi.
HEP BİR AĞIZDAN "İYİ Kİ DOĞDUN BALBAY"

2. Ergenekon davasının 127. duruşması ilklere sahne oldu. Dava kapsamında yaklaşık iki yıldır cezaevinde bulunan gazeteci Mustafa Balbay, CHP'den milletvekili seçildikten sonra ilk kez "millletvekili" sıfatıyla hakim karşısına çıktı. Dün 51 yaşına giren Balbay'ın CHP'li milletvekilleri de yalnız bırakmadı. CHP milletvekileri Emine Ülker Tarhan, Oktay Ekşi, İzzet Çetin, Faruk Loğoğlu, Umut Oran, Muharrem İnce, Süheyl Batum, Tolga Çandar'ın da aralarında bulunduğu 43 milletvekili duruşmayı izledi. Ankara Barosu Başkanı Metin Feyizoğlu ve bir grup avukat da duruşmada gözlemci sıfatıyla hazır bulundu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Yalçın Bayer, Yazgülü Aldoğan ile çok sayıda gazeteci ve meslek örgütü temsilcisi destek için duruşma salonunda yer aldı.

Balbay salonu tamamen dolduran izleyiciler tarafından bir ağızdan "İyi ki doğdun Balbay" şeklinde kutlama ile karşılandı. Gazeteci Tuncay Özkan da izleyicilerin yoğun alkışları arasında salona girdi. Davanın tutuksuz sanıklarından CHP 'li Milletvekili Sinan Aygün sanık yaka kartını takarak sanıkların olduğu bölümde oturdu.
GÜVERCİN UÇURDULAR

8 otobüsle duruşmayı izlemeye gelen CHP Kadın Kolları üyeleri ile partililerden bazıları salonda yer bulamadığı için kapı önünde ellerinde bayraklarla bekledi. CHP'li kadınlar tutuklu vekillerin serbest bırakılması ve Mustafa Balbay 'ın doğum gününü kutlamak için ellerinde tuttukları beyaz güvercinler ve beyaz balonlarla basın açıklaması yaptı.