Bakan Yıldız, Seyyid Burhanettin Hazretlerinin Türbesinde Oruç Açtı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri`de bulunan Seyyid Burhanettin Hazretlerinin türbesinde hazırlanan iftar programına katıldı.

Bakan Yıldız, Seyyid Burhanettin Hazretlerinin Türbesinde Oruç Açtı
Bakanı Yıldız, "Kayseri`de zengin, fakir demeden herkes iftarını aynı yerde açabiliyor" dedi. Seyyid Burhanettin Hazretleri türbesinde düzenlenen iftar programına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ve vatandaşlar katıldı. İftar programına katılan Taner Yıldız, iftar açmak için gelenlerin masalarını tek tek gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Ramazan ayını geride bıraktıklarını belirten Yıldız, Kayseri`nin maneviyatının büyük olduğunu söyleyerek, "Ramazan ayını geride bırakıyoruz. 2 gün dahaoruç tutacağız. Ramazan da bitmiş durumda. Tabi Kayseri`nin maneviyatı büyük. Seyyid Burhanettin Hazretleri`nin yanında burada vatandaşlarımız ile birlikte iftar etmek hepimiz için son derece keyifli. Tabi Kayseri`de zengin, fakir demeden herkes iftarını yapabiliyor. Belli çadırlarımız var. Belli merkezlerde Kayseri`deki fakirlerin doyduğu hatta bunun yalnızca Ramazan`a has değil bütün zamanlarda şamil kılındığı Kayseri`de böyle bir gelenek sahip oldu. İhtiyaç sahibi 23 bin kişi 365 gün Kayseri`de yemeğiniyiyebiliyor" dedi

Ezanın okunması ile orucunu açan Bakan Yıldız, yemeğin ardından Seyyid Burhanettin Hazretleri`nin türbesinde akşam namazını kılarak dua etti. Namazın ardından çay içen Taner Yıldız, burada da vatandaşların sorunlarını dinledi.

İftar programına katılan çocukların ise Bakan Taner Yıldız`a `Taner Amca` diyerek selam vermeleri ilgi gördü.
Kaynak: İHA