Dışişleri Bakanı Davutoğlu`nun Kosova Temasları

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kosova`ya yaptığı ziyaretini çerçevesinde ilk görüşmesini Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ile gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu`nun Kosova Temasları
Kosova Başbakanlığı Basın Ofisi tarafından tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede, Kosova ve bölgedeki güncel siyasi gelişmeler ve iki ülke arasındaki işbirliğinin ele alındığı bildirildi.

Başbakan Thaçi, Bakan Davutoğlu`na bağımsızlık ile kalkınma sürecinde ve tanımalar konusunda Türkiye`ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Thaçi, Kosova genelinde hukuk ve düzenin üstünlüğünün tesisi için Kosova Hükümeti açısından taahhütleri ve kuzeye vurgu yaparak Kosova hükümetinin aldığı kararların meşru kararlar olduğu konusunda Bakan Davutoğlu`na bilgi verdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki ülke arasındaki işbirliğinin derinleşerek devam edeceğini ve Türkiye`nin yeni tanımalar konusunda Kosova`yı desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Davutoğlu Türkiye`nin Kosova`nın toprak bütünlüğünü ve otoritesini ülkenin her alanında genişletmesini desteklediğini vurguladı.
Kaynak: İHA