Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Gönüllü Yardım Elçisi Oldular

Aydın’ın Yenipazar İlçesi Hamzabali Köyü yaz kur’an kursu öğrencileri Afrika ülkelerinde yaşanan açlığa kayıtsız kalmadılar.

Afrika için ilk olarak harçlıklarıyla yardım kampanyası başlatan minikler köydeki bütün evleri gezerek yardım topladılar. Köylülerden ve kendi harçlıklarıyla birlikte Bin 600 TL toplayan minikler yardım paralarını Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı hesaba yatırdılar.

Hamzabali köy Camisi`nde eğitim gören Yaz Kur`an Kursu öğrencileri Afrika’da açlık çeken çocuklar için yaptıkları çalışmayla herkesi duygulandırdılar. Afrika’ya göndermek için harçlıklarını bir araya getiren kuran kursu öğrencileri 200 TL toplayabildiler. Toplanan parayı az bulan öğrenciler, ellerine aldıkları zerinde ‘insanlık ölmedi, Somali’ye el uzatalım’ yazılı pankartla köydeki bütün evleri dolaşan çocuklar Bin 400 TL daha topladılar. Topladıkları paralarla harçlıklarını bir araya getiren çocuklar Bin 600 TL’yi Yenipazar ilçe Müftüsü Mustafa Aydın ile birlikte Afrika`daki açlık ve kıtlığın pençesinde ki insanlara yardım için Diyanet İşleri Başkanlığı`nın açtığı hesaba yatırdılar.

Köy imamı Mustafa Güldar’ın öncülüğünde başlatılan kampanyaya çocukların gösterdiği ilgiden bir hayli memnun kaldıklarını ifade eden İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, gelecek nesillerin yardım bilinciyle yetiştirilmesi halinde ülkenin geleceğinin aydınlık olacağını söyledi. Kuran kursu öğrencilerinin davranışlarının kendilerini duygulandırdığını dikkat çeken Aydın, “Biz çocuklarımızı İslam ahlakına göre yetiştirirsek etrafımızda hiçbir huzursuzluğun yaşanacağına inanmıyorum. Peygamberimizin ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ hadisini bilen bir genç komşusu açken nasıl uyuyabilir. Çocuklarımızın göstermiş olduğu duyarlılığı herkesin sahip olması gerekmektedir” dedi.
Kaynak: İHA