Cilt Sarkması ve Kırışıklığa Karşı Bitkisel Çözüm

Akdemir Baharat Kuruluşu Herbalisti Cahit Gürkaş, "Cildin güzelliği sıkı ve parlak olmasına bağlıdır.

Cilt Sarkması ve Kırışıklığa Karşı Bitkisel Çözüm
Doğal yollardan yapılacak cilt bakımları ile sıkı ve harika bir cilde sahip olmak bitkisel açıdan hiç de zor değil" dedi.

Herbalist Cahit Gürkaş, Cilt sarkması ile kırışıklığa karşı bitkisel çözüm konusu hakında yaptığa açıklamada, "Bilindiği gibi cilt gözenekli yaşanan bir canlıdır. İnsan vücudu cildi her gün yeniden üretmektedir. Günlük bizim fark edemediğimiz aşınma ve dökülme ile gerçekleşmektedir. Bu sebeple sağlıklı, güzel bir cilde sahip olmak için cildin içten ve dıştan beslenmesi gerekmektedir. Bu yapılırken beslenme şartlarına ve kullanılan cilt ürünlerine dikkat edilmeli. Unutulmamalıdırki cildin suyunun çifttaraflı geçirgenliği söz konusu olup, yağlar ve yağda çözünebilen maddelerin emilimi alt tabakalara kadar ulaşması mümkün. Daha güzel, sıkı ve parlak bir cilde sahip olmak için önerdiğimiz bitkisel kür oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Kuru ve sarkık ciltler için gerekli olan malzemeler Zeytinyağı (3 yemek kaşığı), Buğday yağı (1 tatlı kaşığı), Kayısı Çekirdeği yağı (1,5 yemek kaşığı), Gliserin (2 yemek kaşığı), Üzüm Çekirdeği yağı (1 yemek kaşığı), Susam yağı (1 tatlı kaşığı), Yeşil Kil (3 yemek kaşığı), Su (1,5 yemek kaşığı) bu karışımdan yapılan maske gece yatmadan önce cilde tatbik edilir. Bu uygulamaya 15 gün düzenli bir şekilde yapıldığında etkili bir sonuç alınır. Yağlı ve sarkık ciltler için gerekli olan malzemeler: Kayısı Yağı (1 yemek kaşığı), Üzüm Çekirdeği Yağı (1 yemek kaşığı), Portakal Yağı (10 damla), Lavanta Yağı (2 tatlı kaşığı), Havuç Yağı (1 tatlı kaşığı) ve Kil ile maske haline getirilir. Cilde tatbik edilir. Bu kür yağlı ve sarkık olan ciltlere tavsiye edilir.Bilindiği gibi derinin altındaki yağ dokusunda bulunan hücre sayının azalması ve orta tabakada bulunan elastin ve kolajen liflerin sayısının azalması sonucu cilte sarkmalar meydanagelmektedir. Bunun önlenmesi için bu kürle birlikte bir takım tedbirleri de almak gereklidir.En önemlisi cildi güneş gören bölgelerden korumak için cild haftada 1 kez mutlaka jojoba yağı ile temizlenmeli, ayrıca günlük olarak kayısı çekirdeği yağı cilde tatbik edilmeli yada güneş koruyucu krem kullanılmalı. Yoğun iş temposu ve stres cildin daha çabuk sarkması ve kırışıklığa neden olan unsurlardan bir tanesidir. Bunun içinde papatya, Melisa çayı tüketmek bu sorunun çözümüne yardımcı olmaktadır. Günlükolarak yapılan cilt bakımında abartılı makyajlar yapılmamalı. Çünkü sık sık değiştirilen ürünler cildin daha çabuk sarkmasına neden olmakta elastik ve kolajen liflerin sayısının azalmasına neden olmaktadır. Ayrıca cild gözeneklerinin sıklaştırılması için haftada 2 kez atkuyruğu otu suyu ile cilde uygulanacak 10 dakikalık komresler harika sonuç vermektedir" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA