Odatv Haber Müdürü`nün 3 Yıl Hapis İstendi

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun, emniyet görevlileri ile hakim ve savcıların katıldığı iftar yemeğine ilişkin yayınlanan haberle ilgili olarak 3 yıla kadar hapsi istendi.


İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ergenekon’dan tutuklu olan Barış Terkoğlu getirildi. Diğer sanık Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Güray Tekin Öz duruşmaya gelmedi.
Duruşmada Savcı Mehmet Ali Uysal, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı Uysal, Odatv.com adlı haber sitesinde “Bu fotoğraflar olay yaratacak” başlığıyla yayınlanan haberde İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine Ergenekon iddianamesini hazırlayan savcılar ile ilgili davaya bakacak olan hakimlerin katıldığına dair bilgiler yer aldığını belirtti. Haberde yemekle ilgili fotoğrafların da yayınlandığı kaydedilen mütalaada, haberin rumuzlu isim kullanan birçok okuyucu yorumlarına neden olduğu, bu yorumların eleştiri sınırlarını bir hayli aşarak hedef göstermeye varacak şekilde olduğu ifade edildi.
Bu nedenle sanık Barış Terkoğlu’nun “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Odatv’de yayınlanan haberi sorumlu yazı işleri müdürü olarak çalıştığı gazetede haber amacıyla yayınlandığı belirtilen diğer sanık Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Güray Tekin Öz’ün ise beraati istendi.

Sanık avukatları mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre isterken Terkoğlu, suçun terör örgütlerine hedef göstermek değil adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs kapsamına girdiğini belirtti. Konuyu haber değeri olduğu için haberleştirdiğini belirten Terkoğlu, haberin içeriğinde Ergenekon soruşturmasına herhangi bir atıf yapılmadığını söyledi.

Sanıkların ve avukatların mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.