Denizli’de Otobüs Duraklarına Bilgilendirme Sistemi Kurulacak

Denizli’de Akıllı Yolcu Bilgilendirme Sitemi’nin kurulması için çalışma başlatıldı.

Denizli’de Otobüs Duraklarına Bilgilendirme Sistemi Kurulacak
Birçok gelişmiş şehirde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu sistem sayesinde “Hangi otobüs hangi duraktan geçer?", "Otobüs kaçta gelir?” gibi soruların cevapları cep telefonu, internet ve duraklara yerleştirilecek ekranlar sayesinde anında alınabilecek.
Denizli Kent Konseyi hizmet binasında, Engelliler Meclisi tarafından konuyla ilgili bir toplantı düzenlendi. Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar’ın başkanlığındaki toplantıya ulaşımdan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Belediye Ulaştırma Müdürü Süleyman Erdoğan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Turex Denizli İşletme Müdürü Recep Tokat, Gençlik ve Çocuk meclisleri başkanları, engelliler ve aileleri katıldı.

Önce Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan, sistemin nasıl çalıştığını anlattı. Engellilerin günlük yaşamını kolaylaştıracağını belirterek, “Duraklarda otobüslerin geliş sürelerini gösteren sesli ekranlar, otobüs içinde durakların sesli ve görüntülü bilgisi, duraklara varış zamanlarının internet ve cep telefonu üzerinden paylaşılmasını da içeren sistem, toplu taşıma araçlarından faydalanan Denizli halkına büyük kolaylık sağlayacak.” dedi. Başkan Yardımcısı Gökoğlan ise Kent Konseyi’nde faaliyet gösteren meclislerin ve üyelerinin şehir hakkında projeler üretmesinin, bir sorumluluk anlayışı olarak örnek oluşturduğunu, belediye olarak gelen her türlü projeyi önemsediklerini söyledi. Ulaştırma Müdürü Erdoğan da sistemin gündemlerinde olduğunu, altyapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte kullanılmaya başlanacağını açıkladı. Turex İşletme Müdürü Tokat, Denizli halkına ve daha iyi hizmet için otobüs şoförlerinin eğitimi, tekerlekli sandalyeli araçların arttırılması gibi çalışmalar içinde bulunduklarını ifade etti. Kent Konseyi Başkanı Çınar ise toplumun ihtiyaçları doğrultusunda sosyal sorumluluk projeleri üretmeye devam edeceğini söyledi. Toplantıya katılan engelliler ve yakınları da sistem ve şehiriçi ulaşımı hakkında istek ve taleplerini dile getirdi.