Mahalle Sakinleri Sokak İftarında Biraraya Geldi

İzmir Zafertepe Mahallesi’nde oturan Serhat Avşar (26) ile Aydın Uğur (27) komşuluk ilişkilerinin pekiştirilmesi amacı ile mahalle sakinleri ile birlikte sokak iftarı düzenledi.

Mahalle Sakinleri Sokak İftarında Biraraya Geldi
Mahalle sakinlerinin kaynaşmasını sağlamak için iftarı hazırlayan iki arkadaş, “Umarız bu herkese örnek olur ve bu tür iftarlarda komşuluk ilişkileri daha çok gelir." diye konuştu.

Konak ilçesi Zafertepe Mahallesi 535 sokak sakinleri, imece usulü düzenledikleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Mahalle sakinleri Serhat Avşar ve Aydın Uğur, Ramazan ayında insanların kaynaşmasını sağlamak için sokakta iftar yapma kararı aldıklarını belirtti. İki arkadaş, azalan komşuluk ilişkilerini güçlendirmek amacı ile kapı kapı dolaşıp mahalleliyi iftara davet etti. Mahalle girişine "535 sokak sakinlerinin iftarına hoşgeldiniz" yazılı pankartı asıldı. İftar saatinden önce getirilen masalar ve sandalyeler sokak içerisine yerleştirildi. Sokak iftarına destek veren mahalle sakinlerinin bazıları çorba ve yemekleri yaparken, bazıları da tatlıların hazırlanmasında yardımcı oldu. Yoldan geçen vatandaşların da ilgi gösterdiği sokak iftarına yaklaşık 200 kişi katıldı. İmece usulü hazırlanan iftara katılan mahalleli ise bunun çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, her zaman yapılmasını istedi.

Ramazan ayının bereket ayı olduğuna dikkat çekmek istediklerini belirten Serhat Avşar, "Bütün kapıları teker teker dolaştık ve herkes buna katılacağını söyledi. Komşularımız birbirini tanımıyordu. Biz bunu Türkiye`ye örnek olsun diye yaptık. Türkiye`de herkes sokakta böyle bir iftar yapsın komşuluk ilişkilerinin gelişeceğini görecekler." dedi. 18 yıldır Zafertepe Mahallesi’nde oturduğunu belirten Aydın Uğur ise “Büyüklerimiz, küçüklerimiz bütün mahalleli biraradayız. Apartmanlaşma çoğaldıkça toplumun ilişkileri ve komşuluk zayıflıyor. Umarız bu herkese örnek olur.” diye konuştu.

Mahalle sakinleri akşam ezanının okunmasıyla, hazırlanan yemeklerle iftarlarını açtı. Yapılan yemek duasının ardından çay içen mahalle sakinleri birbirleriyle sohbet etti.