Gümüşhane Sağlık Çalışanları ve Sağlık Hizmetleri Derneği (güsader) Kuruldu

Gümüşhane Sağlık Çalışanları ve Sağlık Hizmetleri Derneği (GÜSADER), iftar yemeğiyle açılışını gerçekleştirdi.

Gümüşhane Sağlık Çalışanları ve Sağlık Hizmetleri Derneği (güsader) Kuruldu
Gümüşhane Sağlık Çalışanları ve Sağlık Hizmetleri Derneği (güsader) Kuruldu

Özel Bahar Koleji`nde düzenlenen açılış yemeğine il sağlık müdürlüğü yetkilileri, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane’de görev yapan doktorlar, aile hekimleri, sağlık memurları ve eczacılar katıldı. İftar yemeğinin ardından kolej konferans salonunda bir araya gelen sağlık çalışanlarına açılış programı düzenlendi.

Derneğin tanıtımını yapan dernek yönetim kurulu üyelerinden Uzman Dr. Oğuzhan Sepetçigil, derneğin amacını, başta insan sağlığını koruma çalışmaları olmak üzere, sağlıkla ile ilgili her türlü aktiviteyi yapmak olduklarını belirtti. Dr. Sepetçigil, Gümüşhane il sınırları içerisinde görev yapmakta olan sağlık mensupları arasından yardımlaşma ve dayanışma sağlamayı ve Gümüşhane’deki tüm sağlık çalışanlarını GÜSADER çatısı altında toplayarak, ülkedeki sağlık göstergeleri açısından en iyi bölge olmayı hedeflediklerini söyledi.

Derneğin, sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu bir sivil toplum örgütü olarak hareket edeceğini kaydeden Dr. Sepetçigil, sivil toplum örgütlerinde çalışmanın tamamen gönül işi olduğu ve özveri istediğinin farkında olduklarını belirterek, “Sağlık sektörünün ve çalışanlarının kutsal bir görev icra ettiğini ve çalışanlarının moral, motivasyon ve eğitiminin son derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Sağlık gibi, en önemli hizmet alanlarından birisinde faaliyette bulunmak bizler için ayrı bir onur ve gurur kaynağıdır. Mensuplarımız arasında mesleki ve sosyal dayanışmayı sağlayacak olan derneğimiz, ayrıca, toplum sağlığına da büyük hizmetlerde de bulunacaktır.” dedi.

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ise derneklerde üye sayısının çok olmasından ziyade, üyeler arasında karşılıklı sevgi, yardımlaşma ve dayanışma olması gerektiğini söyledi. Her mesleğin bir zekatı olduğunu ifade eden Pir, “Sağlık çalışanlarının da zekatının sivil toplum kuruluşları çatısı altında toplanarak halka sunulan faaliyetler olacaktır. Gümüşhane’ye kazandırılan sağlık çalışanları derneğinin hayırlı olması temenni ederek başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kardeş derneklerin Afrika ülkelerine düzenlediği sağlık taraması görüntüsü izlendi. Fedakarlık yaparak yardımı muhtaç insanlara sağlık hizmeti götüren sağlık çalışanlarını izleyen katılımcılar duygulu anlar yaşadı.